Bolnica Lond - YT The Telegraph

Фото: Youtube/The Telegraph

Dvorana će imati oko 4.000 kreveta za lakše obolele

Britanska agencija za javno zdravstvo uz pomoć vojske za pet dana je u konferencijskoj dvorani ExCel u Londonu napravila bolnicu koja može da primi do 4.000 pacijenata.

U njoj će biti smešteni samo oni pacijenti oboleli od virusa korona koji uz to nemaju nikakve druge zdravstvene tegobe ili hronične bolesti. Teži slučajevi biće i dalje zbrinjavani u glavnim bolnicama širom zemlje.

Bolnica Najtingejl za sada će imati oko 2.000 kreveta, ali će kapacitet po potrebi moći da se proširi do 4.000 kreveta. Nalazi se u ogromnom prostoru u kojem je ovog vikenda trebalo da se održi sajam venčanja, ali je otkazan zbog pandemije.

"Mi smo navikli na borbe, ali ovo je borba koju još nismo videli. Borimo se protiv nevidljivog neprijatelja, a nemamo ni mnogo vremena. Planiranje je trajalo vrlo kratko i prezadovoljni smo kako je ispalo. Ako treba, mi možemo ovo napraviti bilo gde u svetu", rekla je pukovnica Ešli Borham.

Pretpostavimo da razlika između bolnica na Beogradskom sajmu i Londonu čini razliku u našem i britanskom standardu. 

Kako izglda jedna, a kako druga procenite sami.

(Izvor: 021/Index.hr)

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dve osobe su povređene, a jedna uhapšena nakon incidenta u Londonu u kojem je jedan automobil prešao na pločnik i udario pešake.

Према писању сајта "Тхе Гуардиан" труднице нису подложније обољевању од корона вируса и за сада не постоји доказ да се вирус може пренети на плод у току трудноће.

Dosadašnja istraživanja nisu pokazala da ispiranje grla slanom vodom može ubiti virus. Međutim, to potencijalno može sprečiti prodiranje određenih virusa u pluća. Postoje i neka istraživanja koja pokazuju kako se određeni virusi mogu ponovo pojaviti u našem grlu pre nego što dospeju u pluća.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone