Rumunija pravi vakcinu koja se uzima kroz nos

Vakcina,-Pixabay

Foto: Pixabay

Rumunija razvija vakcinu protiv koronavirusa koja bi, prema mišljenju naučnika, trebalo da se uzima nazalno, a ne ubrizgava.

Mirčea Joan Popa iz bukureštanskog instituta Kantakuzino, rekao je danas da postoji želja da se vakcina uzima na ovaj način.

Postoje dva razloga za to, prvi je zato što se tako lakše podnosi, a drugi to što se javnost "baš i ne slaže sa vakcinama"

"Nadamo se da će naš proizvod biti veoma dobrog kvaliteta i da ćemo uskoro moći više da kažemo o njemu", rekao je Popa na konferenciji za novinare.

Za razvijanje vakcine predviđen je vremenski period od 18 meseci.

(Izvor: Tanjug)


  • Od Ace
  • 2020-05-28 23:10:03

Ne verujem

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U poslednja 24 časa u Srbiji su od koronavirusa preminule još dve osobe, čime je ukupan broj žrtava povećan na 237. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je na koronavirus testirano 6.918 osoba, a koronavirus je potvrđen kod njih 86, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs.

I ako je američki predsednik Donald Tramp rekao kako je video sigurne dokaze da je korona virus nastao u kineskom gradu Vuhanu, američki obaveštajci navode da još uvek ispituju njegove tvrdnje

Srpski naučnici u saradnji sa kolegama na Harvardu rade na predviđanju toka infekcije virusom korona kompjuterskom simulacijom, a rukovodilac Centra za bioinženjering i rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović kaže da je cilj da se predvidi individualna terapija i da se pomogne lekarima u procesu lečenja pacijenata.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone