Radnica "Jure" pozitivna na koronu, a naredba da svi danas dođu na posao

1280x0_Yura-N1

Jedna radnica korejske kompanije "Jura" u Leskovcu obolela je od virusa korone i rezultati testiranja pokazali su da je ona pozitivna, potvrđeno je u Kriznom štabu grada Leskovca.

Kako prenosi "Jugmedia", komandant ovog štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je o tome obavestio Štab za vanredne situacije Vlade Srbije, a Zavod za javno zdravlje Leskovac doneo je danas preporuku za hitan prekid rada ili obavljanje minimuma procesa rada u pogonima Jure koja ovih dana radi smanjenim kapacitetom.

Šest radnika, kako se navodi u ovom dokumentu, već ima simptome bolesti, a četrdesetak je izolovano zbog kontakata sa radnicom kod koje je utvrđena korona i sklonjeno u samoizolaciju na 28 dana.

Radnici "Jure" u Leskovcu od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji konstantno upozoravaju na loše uslove rada, pre svega na to da su u toku radnog procesa jedan od drugog udaljeni manje od pola metra. Mnogi od njih su se takođe žalili da rade bez rukavica, a u ranijem periodu i bez maske, javlja "Jugmedia".

Inače, kako piše Blic, "Jura" je naredila svim radnicima, a ima ih oko 2.500, da se u ponedeljak jave normalno na posao.


 Blic / Jugmedia / 021.rs

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa patrijarhom srpskim Irinejem, a nakon razgovara izdato je zajedničko saopštenje, prenosi "Blic".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je danas da je za nama najteža noć, na respiratoru je devet zaraženih korona virusom i dodao da će Norveška pomoći Srbiji u nabavci dodatnih respiratora, pored onih kojima trenutno raspolažemo.

Članica Republičkog kriznog štaba, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, izjavila je da se nazire kraj epidemiji novog korona virusa, ali je i pozvala na strpljenje još neko vreme, i navela da je sa stručnog aspekta i sledeći vikend ključan.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone