Pomoć UNICEF-a stigla i u srpske sredine na Kosovu

EB39678F-7B75-4D35-97FA-1DEB3343C81F_w1200_r1

Kancelarija UNICEF-a u Prištini urucila je zaštitnu i medicinsku opremu Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Domu zdravlja u Gračanici i ministarstvu zdravlja privremenih prištinskih institucija, izjavila je šefica kancelarije UNICEF-a za region Mitrovice Ivana Milosavljević.

“Ne mogu tačno u ovom trenutku da preciziram ko je šta i koliko dobio. U pitanju je jedan kamion i ovo je simbolična pomoć koja je stigla iz Kopenhagena na osnovu našeg zahteva. Potrebe zdravstvenih ustanova su jako velike i mi ćemo pokušati da obezbedimo dodatnu opremu, a nastavićemo takođe da pružamo i druge vrste pomoći u borbi protiv Kovida 19”, rekla je Milosavljevićeva za Glas Amerike.

Kancelarija UNICEF-a u Prištini saopštila je da je “kao podrška zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv korona virusa, na Kosovo danas stigla i distribuirana oprema“ u vidu 36.200 pari rukavica, 33.600 hiruških maski, 2.700 maski sa filterom, 1.000 zaštitnih odela, 8.960 mantila i 2.800 zaštitnih kecelja.

Navodi se i da je od početka epidemije, kancelarija UNICEF-a u Prištini, u partnerstvu sa Crvenim krstom Kosova i opštinskim službama, dostavila 12.000 higijenskih setova najugroženijim porodicama.

Radio Kontakt plus u Severnoj Mitrovici prenosi izjavu nacelnika Odeljenja ortopedije KBC Kosovska Mitrovica Dragiše Milovića, koji je zahvalio UNICEF-u na pruženoj donaciji, istakavši da im svaka pomoć mnogo znači.

"Reč je o onom materijalu koji nam je najneophodniji i koji je preko potreban za rad s pacijentima, a to su kape, maske i mantili. Pored toga što nam naša država Srbija maksimalno pomaže preko Ministarstva zdravlja i Kancelarije za KIM, svaki vid pomoći, kao što je ovaj danas, ohrabrujući je i znači nam mnogo“, rekao je Milović.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je danas da ga ukidanje vanrednog stanja ne brine, jer je to isključivo vezano samo za policijski čas, ali da vanredne mere, ne precizirajući koje, i dalje mogu biti na snazi.

Crkva i vernici u Beogradu su na liturgiji, na Mladence, poštovali mere Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa, tako što su stajali ispred hramova i ulazili unutra smenjujući se po pet ljudi.

"Neću da iznosim zvanične podatke, to će uraditi lekari u 15.00 sati, ali bila je teška noć iza nas. Biće mnogo težih", rekao je Vučić novinarima u Staroj Pazovi gde je obišao magacin sa medicinskom opremom.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone