poljubac1

foto: harpersbazaar.rs

"Batut" dao preporuke za rad domaćih i stranih produkcija. Među opštim merama predostrožnosti stoji da je svaki član filmske ekipe individualno odgovoran da na snimanje ne dolazi ukoliko ima bilo koje simptome koji upućuju na virus korona.

INSTITUT za javno zdravlje Srbije "Batut" propisao je mere i preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija, koje će tokom narednih nedelja početi snimanje u Srbiji.
 

Među opštim merama predostrožnosti stoji da je svaki član filmske ekipe individualno odgovoran da na snimanje ne dolazi ukoliko ima bilo koje simptome koji upućuju na virus korona.

- Treba izbegavati rukovanje, grljenje i pozdravljanje, a obavezno je nošenje zaštitne opreme, osim za glumačku ekipu tokom snimanja. Preporučuje se i pridržavanje pravila dve osobe na četiri kvadratna metra i primenjivanje dva metra distance, kada god je to moguće. Obavezna su merenja temperature svim članovima ekipe beskontaktnim toplomerom - kaže se u saopštenju "Batuta".

Snimanje na javnim mestima dozvoljeno je u prisustvu do 50 ljudi, a produkcija će odrediti jednog člana ekipe da nadzire sprovođenje svih mera. Producenti su dužni i da obezbede zaštitnu opremu (maske, rukavice, vizire za šminkere, sredstva za dezinfekciju...). Kao dodatnu meru zaštite, "Batut" preporučuje testiranje ekipe.

- Vid dodatne prevencije je testiranje inostranih članova ekipe, kao i testiranje lokalnih članova ono je obavezno i kod onih koji će tokom snimanja biti na rastojanju manjem od dva metra i neće moći da nose zaštitnu masku zbog potreba snimanja scene - navode u "Batutu".

Hrana se servira isključivo u spakovanim obrocima, nema švedskog stola, niti samoposluživanja, a i piće mora biti u individualnim flašama.

Čišćenje studija

"BATUT" je propisao i mere zaštite u studijskim uslovima snimanja, te je preporučeno da se pre i nakon svakog projekta u studiju moraju preduzeti mere detaljnog čišćenja, gde god je moguće postaviti fizičke barijere radi zaštite, kao i voditi računa da prostor bude dobro provetren.

Novosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Izraelski profesor, Jehuda Šenfeld naglasio je da sa vakcinama protiv korona virusa ne treba žuriti jer mogu izazvati autoimunu bolest. On predlaže da se po završetku pandemije uspostave međunarodna pravila za ponašanje u situacijama pandemija.

Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine, zaražen je virusom korona, tvrdi Republika.

Кинески истраживачи анализирали су узорке 2.173 заражених из три болнице у Вухану и Шенжену, извештавају кинески медији.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone