Novo žarište virusa je Novi Pazar, lekari krenuli za Sandžak

N Pazar - Yt PsC

Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik države rekao da se već sada upućuje izvestan broj respiratora u taj grad

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je danas da je Novi Pazar postao novo žarište koronavirusa u Srbij

"Novo žarište pojavljuje se u Novom Pazaru i predsednik države mi je rekao da se već sada upućuje izvestan broj respiratora u taj grad", rekao je Stevanović.

On je na konferenciji za novinare rekao da se ubrzano radi na tome da se pripremi bolnica u tom gradu samo za zaražene koronavirusom.

"Ekipa lekara i medicinskih radnika iz Beograda krenula je jutros u Novi Pazar", kazao je on.

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog Predrag Kon Izjavio je da je sada maksimum epidemije i da se plaši još šeste nedelje, naglasivši da "čekanja više nema"."Ako ćemo da preduzimamo drastičnije mere, sada je došlo vreme da se o tome odlučuje", rekao je Kon za današnje izdanje lista Danas.

Jedan od prvih i najmlađih pacijenata zaraženih virusom Kovid-19 u Italiji, jednogodišnjak iz Doline Aosta, oporavio se od tog virusa.

Ruski fond za direktne investicije i grupa "Him Rar" dogovorili su se u martu da osnuju zajednički centar za proizvodnju medicinskog preparata favipiravira koji, prema rezultatima istraživanja u Kini, može da posluži kao efikasno sredstvo u borbi protiv virusa korona.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone