Nema sigurnog tretmana protiv kovida-19

covid-19

Nema sigurnog leka za lečenje pacijenata obolelih od kovida-19, ali naučnici tragaju za odgovarajućim tretmanom, prenosi portal Juronjuz.

Doktor Didije Raul iz Univerzitetskog medicinskog instituta u Marseju smatra da je jeftini lek protiv malarije efikasan u lečenju kovida-19.

Svoje tvrdnje temelji na obećavajućim rezultatima nedavnog istraživanja na maloj grupi obolelih koji su tretirani hlorokinom, lekom protiv malarije.

Međutim, Mari-Pol Kini je jedna od mnogih skeptika u naučnoj zajednici i ona tvrdi da trenutno gotovo i nema čvrstih dokaza da je hlorokin

(hidroksiklorokin) efikasan.

Većina ipak smatra da nije učinjeno dovoljno da se spreči pandemija korona virusa nakon iskustava sa epidemijom SARS-a 2003. godine i kasnije MERS-a 2012. godine.

Osnivač Majkrosofta i filantrop Bil Gejts upozorio je 2015. godine da svet nije spreman za neku buduću pandemiju.

"Ako nešto ubije više od 10 miliona ljudi u narednoj dekadi, najverovatnije će to biti virus, pre nego rat", upozorio je Gejts.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da nisu uvedene drastične mere, broj umrlih u Srbiji bio bi 10 puta veći.

Regionalna agencija za marketinško savetovanje i istraživanje tržišta Valicon u okviru studije koja prati reakciju stanovništva Srbije i regiona na širenje epidemije virusa korona, sprovela je treću po redu anketu krajem aprila, a najnoviji rezultati pokazuju da su građani manje zabrinuti zbog širenja virusa.

U poslednja 24 časa u Srbiji su od koronavirusa preminule još dve osobe, čime je ukupan broj žrtava povećan na 237. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji je na koronavirus testirano 6.918 osoba, a koronavirus je potvrđen kod njih 86, podaci su sa sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone