Mobilna bolnica bila za drugog klijenta, preusmerena u RS

Mobile-x-ray-imaging-vehicle-600x400-product_popup

Tehnički remont Bratunac (TRB), koji se bavi namenskom industrijom, uspeo je da izdejstvuje da mobilna bolnica iz Nemačke bude isporučena Republici Srpskoj, i pored ugovora koje je prozivođač imao sa Vijetnamom i nekim drugim državama, izjavio je većinski vlasnik TRB Slaven Ristić.

"Imali smo priliku, s obzirom da smo u namenskoj industriji, da ovu bolnicu koja je bila namenjena drugom klijentu, odnosno Vijetnamu, preusmerimo u Republiku Srpsku kako bi služila njenim građanima", rekao je Ristić agenciji Srna.

Za nabavku pokretne bolnice sa 500 bolnickih kreveta sa pratećom opremom površine 6.000 metara kvadratnih, Vlada Republike Srpske izdvojila je 3,65 miliona konvertibilnih maraka (oko 1,8 miliona evra).

Na aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke veceras je sleteo prvi avion iz Nemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv korona virusa.

Avion je dočekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, a opremu su preuzeli predsednik Vlade RS Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ukupna procenjena vrednost proizvodnje u ratarstvu Republike Srpske (RS) u ovoj godini je oko 400 miliona konvertibilnih maraca (KM) i u planu je da se ratarskim kulturama zasije ukupna površina od oko 139 hiljada hektara, navodi se u Inofrmaciji u zasnivanju novog proizvodnog ciklusa u poljoprivredi RS za ovu godinu, a koji je usvojila Vlada u Banjaluci. 

Mere socijalnog distanciranja u SAD možda će morati da se primenjuju do 2022. godine, rezultat je istraživanja Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard.

Predsednik skupštine predsednika pokrajina Austrije i predsednik pokrajine Gornja Austrija Tomas Štelcer istakao je da su svi bili iznenađeni korona virusom.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone