Mera distanciranja u SAD možda i do 2022. godine

amerika-zastava

Mere socijalnog distanciranja u SAD možda će morati da se primenjuju do 2022. godine, rezultat je istraživanja Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard.

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih u SAD samo u jednom danu, ukupno više od 28.000, dok se istovremeno u vrhu američke administracije razmatra pokretanje ekonomije, preneo je Rojters.

"Prelazne mere socijalnog distanciranja možda će biti neophodne do 2022. godine, osim u slučaju povećanja kapaciteta za pružanje osnovne medicinske pomoći, pronalaženja tretmana ili vakcine", navodi se u istraživanju stručnjaka sa Harvarda.

Studija navodi i da bi produžetak socijalnog distanciranja najverovatnije imao negativan uticaj na ekonomiju, društveni život i obrazovanje, preneo je Glas Amerike.

U studiji se upozorava da bi čak i u slučaju očigledne eliminacije korona virusa morale da ostanu na snazi mere nadzora jer bi novi talas širenja smrtonosnog virusa mogao da se ponovi 2024. godine.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiološku situaciju u najvećem delu zemlje držimo pod kontrolom, na stabilnom nivou i fokusirani smo na žarišta koja se pojedinačno javljaju, rekla je zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević i najavila da će se u regionu Niša povećati kapacitet testiranja, radiće se intenzivnije na istraživanju kontakata i izolaciji svih kod kojih je potvrđen virus.

Vladinom uredbom o direktnim davanjima kompanijama i građanima, kako je ranije i najavljivano, predviđena je novčana pomoć za sve punoletne građane u Srbiji.

Ekonomije SAD-a i Evrozone smanjiće se za 30 odsto na godišnjem nivou u drugom tromesečju, a oporavak od pandemije korona virusa trajaće najmanje do kraja sledeće godine, navodi se u analizi rejting agencije Fič.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone