Legendarna Ruskinja šokirala: Virus je božanska kazna za postupke protiv Rusije

Svetlana-Korkina

Bivša ruska gimnastičarka Svetlana Korkina iznela je kontroverzno viđenje pandemije koronavirusa.

Dvostruka olimpijska šampionka u ritmičkoj gimnastici (1996. u Atlanti i 2000. u Sidneju) smatra da je ova epidemija "božanska kazna protiv Zapada za postupke protiv Rusije".

"Sve ovo se dogodilo, s moje tačke gledišta, je jer su Rusija i naši sportisti ljuti. Nije slučajnost da naša himna kaže 'Bože čuvaj našu zemlju'. Covid-19 se pojavio zbog lažnih optužbi i političkih poteza protiv naše zemlje, što je dovelo do diskvalifikacije mnogih sportista zbog dopinga. Rusija bi trebalo da iskoristi odlaganje Olimpijskih igara da bi odbranila svoje sportiste pred CAS (Sud za sportsku arbitražu) i vratila se u kompletnom sastavu u svim disciplinama", rekla je Korkina.

U svetu je koronavirusom zaraženo više od 470.000 ljudi, a preminulo je više od 21.000. U Rusiji je zvanično registrovano nešto više od 650 zaraženih, uz tri smrtna slučaja.

Rusija je u decembru dobila četvorogodišnju zabranu učešća na najvećim sportskim događajima, uključujuči Olimpijske igre 2020, koje su doložene za 2021, te Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022.

 

Izvor: B92

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Domaćinstva u Srbiji su za nepune tri nedelje potrošila dve milijarde dinara na stvaranje zaliha u strahu od širenja epidemije korona virusa, saopštila je kompanija GfK koja se bavi istraživanjem tržišta, preneo je portal Agrosmart.

Valjevo je jedno od tri najveća žarišta pandemije Korona virusa u Srbiji pored Beograda i Niša, a nekada, početkom 20og veka bilo je žarište opakih bolesti koje su mučile kako Kolubarsku prestonicu tako i celu Srbiju.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета