Kineski naučnici utvrdili da matične ćelije LEČE KORONU

New Project (86)

Izvor: Pixabay

Sručnjaci tvrde "matične ćelije leče koronu". Kako prenose svetski mediji, međunarodna grupa naučnika uspešno je primenila tu terapiju kod sedam teško obolelih pacijenata i oni su preživeli COVID-19.

-Naučnici iz Kine su objavili naučni rad da primenom matičnih ćelija dobijamo rezultate da možemo teško obolelima od koronavirusa da pomognemo i da njihovo stanje dovedemo na uslovno rečeno, manje teško stanje i da prežive ovaj virus- rekao je za Jutro TV Prva dr Džihanom Abazovićem, potpredsednik Udruženja za regenerativnu medicinu i biološku terapiju.

Matične ćelije imaju široko primenu i kao takve se primenjuju poslednjih desetak godina prilikom aktivnih teških oboljenja koja daju kliničku sliku kao što u poslednjim stadijumima daje koronavirus i odatle je potekla ideja, napominje dr Abazović, a da li ti rezultati bude nadu da se svet i biološkim terapijama može izboriti sa pandemijom poslušajte u TV prilogu Prve televizije.

-Matične ćelije mogu da, u stadijumima u koje može čoveka da dovede korona virus, dovedu naš imuni sistem u stanje da bolje radi pomoću nekih signalnih molekula i na taj način suprimiraju težinu bolesti od korona virusa- dodaje dr Abazović.

On takođe govori o tome da ćelije koje se daju pacijentima ne moraju da pripadaju tom pacijentu, već se proizvode u laboratorijama i dobijaju se na razne načine (iz koštane srži, pupčane vrpce, putem krvi,...).

-Ova vrsta terapije matčinim ćelijama primenjuje se za sada u Kini, Nemačkoj i Francuskoj- dodaje dr Abazović za TV Prva.

Ovako nešto u Srbiji za sada je moguće u teoriji, ali svakako da će se na tome raditi i da se očekuju pozitivni rezultati.

Izvor: TV Prva

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Donald Tramp objavio je novu preporuku federalnih zdravstvenih vlasti da graani nose maske na javnim mestima i istovremeno izjavio da on tu preporuku neće poštovati.

Играчица је у Индијан Велсу добила потврду разлога лоших игара

I dok se broj zaraženih koronom povećava, mnogi su iskoristili priliku da po lepom danu prošetaju Beogradom

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета