Kad Amerikanci otmu maske za Francuze na aerodromu u Kini..

siniša mali

Nabavka zdravstvene opreme i respiratora na svetskom tržištu je pakao, kaže ministar finansija Siniša Mali i objašnjava da je velika tražnja za nabavkom zdravstvene opreme, zaštitnih maski, respitatora, te da i naša država čini sve da obezbedi dovoljno svega, ali je to izuzetno teško.

U prilog tome, ministar je rekao:

"Čitamo vesti da su Amerikanci preoteli maske za Francusku na aerodromu u Kini, Česi zaštitnu opremu za Italiju… Svet se potpuno menja, pravila igre se menjaju, pitanje je dan posle ove krize kako će izgledati".

On je za Prvu tv rekao da je nabavka opreme bila tema i današnjeg sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima RFZO.

Istakao je da Srbija radi sve da obezbedi što više opreme, te napravio poređenje podatkom da je američki predsednik Donald Tramp za Njujork, koji ima deset miliona ljudi, obezbedio tri miliona maski, dok je Vučić za Srbiju, koja ima manje stanovnika od Njujorka, obezbedio 50 miliona maski.

Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pentagon je objavio tri osetljiva izveštaja o susretima letelica američkog ratnog vazduhoplovstva sa navodnim neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Dva kontrolna testa potvrdila da su negativni na korona virus

U Brazilu je u protekla 24 časa zabeležen rekordan broj umrlih i zaraženih virusom korona. Umrlo je 1.179 osoba, ali je predsednik Žair Bolsonaro i dalje protiv uvođenja blokada jer smatra da nisu potrebne zbog "malog gripa".

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета