Vladika Milutin -YT Duhovnici

Foto: Youtube/Duhovnici

Lažna je priča kako je vladika širio zarazu u valjevskoj eparhiji

Valjevska eparhija potvrdila je da je episkop Milutin zaražen korona virusom, navodeći da je sa vrha gradske vlasti u Valjevu potekla lažna priča kako je vladika širio zarazu u tom mestu.

Eparhija valjevska obavestila je javnost da je vladika Milutin, kao i dvojica sveštenika, zaražen koronavirusom, te da se zbog toga nalazi na lečenju u Beogradu u КBC “Dr Dragiša Mišović”.

“Eparhija valjevska ovim putem obaveštava sve svoje eparhiote i celokupnu javnost da je kod Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog Gospodina Milutina potvrđeno prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenoslužitelja naše Eparhije. Episkop Milutin i dvojica klirika trenutno se nalaze u КBC ‘Dr Dragiša Mišović’ u Beogradu”, navodi se u saopštenju.

Kako navode iz ove eparhije, uzrok pojave koronavirusa u Valjevu i njegovo širenje, ne može se povezivati sa vladikom Milutinom. Oni su istakli da nikakva delegacija iz Italije nije boravila u poseti Eparhiji valjevskoj, a da je “najpre sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija o tome da je jedan od uzroka pojave virusa korona u Valjevu ‘skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj'”.

 

“Sve aktivnosti koje je, kao Arhipastir svoje eparhije, episkop Milutin vršio, služeći i vršeći kanonske posete u Eparhiji, vezane su isključivo za period pre bilo kakvih mera koje je donela Vlada Srbije, a odnose se na ograničeno kretanje, odnosno u isto vreme kada su na primer, gradski oci bili veoma aktivni u predizbornoj kampanji, pre pojave bilo kakvih simptoma bolesti”, piše u saopštenju.

Iz ove  eparhije naglašavaju da iz svega navedenog može zaključiti da Milutin nema nikakve veze sa pojavom korona virusa u  Valjevu, te da je ta crkvena organizacija blagovremeno i odgovorno preduzela sve potrebne mere za sprečavanje širenja epidemije.

(Izvor: RTS/Nova .rs)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

“Smeštaj za obolele od koronavirusa na Sajmu u Beogradu, trebalo bi da bude funkcionalan od petka”, rekla je sinoć premijerka Ana Brnabić u gostovanju na Prvoj televiziji.

Španski 88-godišnji bračni par pobedio koronu.Dvoje supružnika iz Španije, koji su zajedno proživeli 65 godina, otpušteni su iz jedne od madridskih klinika nakon što su oboje uspeli da se izleče od Kovid-19, piše „Pais“.

Од ујутру у 10 часова у свим урбаним срединама, апсолутно је забрањен излазак на улицу лицима старијим од 65 година, а на селу лицима старијим од 70 година, рекао је председник Србије Александар Вучић после седнице Владе. Од 20 часова до 5 ујутру нико не може да буде на улици, сем надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу на трећој смени.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета