Građani se žale na prevelike cene dezinfekcije zgrada

Untitled-2

Foto:Pixabay

Upravnici zgrada u Novom Sadu predlažu paprene cene za dezinfekciju. Tretman ima efekat tek nekoliko sati, tvrde u "Ciklonizaciji"

Novosadskoj "Ciklonizaciji" žalilo se više desetina građana ukazujući da su im profesionalni upravnici zgrada tražili i po nekoliko hiljada dinara po tretmanu za dezinfekciju u stambenim zgradama.
 

Stručnjake ovog preduzeća za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju posebno brine to što su paprene cene usluga pojedini profesionalni upravnici pravdali time da tretman zgradu od virusa štiti sedam dana.

- Reč je o izuzetno opasnoj dezinformaciji, jer ne postoji tretman dezinfekcije koji ima dejstvo duže od nekoliko sati, i to pod uslovom da u prostor niko ne ulazi - objašnjavaju u "Ciklonizaciji". - Tretman dezinfekcije funkcioniše tako što preparat ubija viruse, bakterije i gljivice koje se nalaze na tretiranim površinama, a dejstvo se produžava onoliko dok se stvoreni film ne naruši, ali dok aktivna materija ne ispari. U idealnim slučajevima to je nekoliko sati i zato tretmane treba ponavljati što češće.
Obećavanje stanarima da tretman ima efekat sedam dana je, ističu u "Ciklonizaciji", izuzetno neodgovorno i potencijalno opasno, jer kod stanara može stvoriti lažnu sliku da su zaštićeni. To, kako dodaju, može dovesti do smanjenja opreznosti i slabijeg poštovanja higijenskih mera, što može prouzrokovati prenošenje i širenje epidemije. Zato apeluju da im se pridruže u gradskoj akciji dezinfekcije sa svim kapacitetima.

DNEVNO 2.000 DINARA

- U dogovoru sa upravnikom svi stanari smo se složili da svakodnevno dezinfikujemo zajedničke prostorije u zgradi - kaže stanar B. N. - Dnevno za tu uslugu plaćamo 2.000 dinara. Imamo stotinak hiljada dinara na našem računu i odlučili smo da taj novac potrošimo na dezinfekciju, jer su zdravlje i ljudski životi najpreči.

Izvor: novosti.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Stanovnici Kine ponovo su se suočili sa restriktivnim merama zbog virusa korone. Ovog puta one su uvedene u Harbinu, provincija Hejlungđang, piše „Čajna njuz“.

Na koji način možete dobiti volontera koji će vas snabdevati dok ste u karantinu? Na teritorijama svih opština u Srbiji pokrenuti su volonterski servisi koji svakodnevno komuniciraju sa najstarijim sugrađanima i dostavljaju im neophodne namirnice.

"Noletu samo treba sve lepo da obajasnite! Njegovo je pravo da misli to što misli". Velika prašina podigla se u javnosti poslednjih dana nakon Novakove izjave kako, ukoliko bude imao pravo izbora, ne planira da primi vakcinu protiv koronavirusa.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone