Danas 34 nova slučaja koronavirusa, preminulo troje. U Vranju još 33 zaraženih

Korona-Rusija-Tanjug-Ap

Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja danas je potvrđeno prusustvo koronavirusa kod 34 osobe, od 5.298 testiranih.

U poslednja 24 sata preminulo je troje, ukupno 234.

Hospitalizovano je 808 osoba , na respiratorima je 15, dok je oporavljenih 4.904.

Ukupan broj obolelih u fabrici Dodić, koja je žarište virusa, je 55, a od juče prepodne nije zabeležen novi slučaj zaraženih među zaposlenima, kažu u vranjskom Zavodu za javno zdravlje.

Prema prepodnevnim podacima od juče, bilo je detektovano je 18 novih slučajeva, od toga 12 u fabrici Dodić, a u toku jučerašnjeg dana rezultati su pokazali da je još 15 ljudi zaraženo i među njima nije bilo radnika te fabrike.

 Epidemiološka situacija u Vranju je i dalje nesigurna, ali je pod kontrolom, izjavio je jutros epidemiolog iz tog grada Slađan Stanković.

On je kazao da su u toku jučerašnjeg dana uzeti uzorci 280 ljudi, od kojih je na korona virus pozitivno 33.

"Broj se malo smanjio u odnosu na prethodna testiranja. Uzeli smo 320 uzoraka koje ćemo danas poslati na analizu", naveo je Stanković za RTS.
On je rekao i da će biti testirani radnici dva pogona u jednoj fabrici obuće, u kojoj su registrovana tri obolela.

Kazao je da su svi radnici iz fabrike "Dodić" testirani i da je svih 55 obolelih stavljeno u bolničku izolaciju, dok su njihovi kontakti u kućnoj izolaciji.

U Vranju su, prema njegovim rečima, sve kovid bolnice skoro popunjene.

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović izjavio je večeras da ne postoji lek protiv virusa Covid-19, a da se u lečenju pacijenata koriste lekovi kada bolest postane simptomatična.

Kompanija Britiš-Ameriken Tobako saopštila je da njeno biotehnološko odeljenje u SAD radi na izradi potencijalne vakcine protiv virusa korona pomoću proteina ekstrahovanih iz lista duvana.

Očekuje se da će ispitivanja prototipa vakcine za koronavirus na životinjama biti završena krajem aprila, a probe na ljudima počeće u junu, rekao je generalni direktor Novosibirskog vektorskog državnog istraživačkog centra za virologiju i biotehnologiju Rinat Maksjutov.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone