Brnabić o tome kako će izgledati SAJAM TOKOM EPIDEMIJE

New Project (77)

Izvor: Youtube, print screen

“Smeštaj za obolele od koronavirusa na Sajmu u Beogradu, trebalo bi da bude funkcionalan od petka”, rekla je sinoć premijerka Ana Brnabić u gostovanju na Prvoj televiziji.

Premijerka je rekla i da je Srbija “usred borbe protiv korona virusa”.

-Mi svaki dan pratimo situaciju. Idemo u nove mere, prilagođavamo se svakodnevno. Mere na kojima radimo trenutno nisu primarno usmerene na građane, već na to kako da napravimo efikasniji sistem za veći broj testiranja. To se neće reflektovati mnogo na naše građane, osim što ako su pozitvni neće više biti kod kuće već će morati na Sajam i u druge hale širom Srbije. To je dosta veliki izazov za nas. To je spor proces - rekla je Brnabić.

 Ona je rekla i da je najefikasniji način za borbu sa virusom prostor kao što je Sajam, kako bi se zaraženi odvojili od porodica.

-Videla sam komentare zašto ne hoteli? Zato što je potreban veći broj policije, vojske, obezbeđenja. Drugi razlog je što je cela namera rano otkrivanje, rano tretiranje, da sve bude efikasnije. Zato je važno da imamo ljude na jednom mestu da možemo odmah da detektujemo kako se ko oseća, ako ima jače simptome. Verujemo da je to način kako ćemo se izboriti- rekla je Brnabić.

Koliko god Sajam bio ovakav ili onakav, nastavila je premijerka, mislim da je zdravlje porodice mnogo važnije.

-Imaćemo sobe za 5 do 9 ljudi, stolove, lejzibegove, bilijar, televizore, stolove za stoni tenis, dakle razne dodatne sadržaje. Od prekosutra bi trebalo da Sajam bude funkcionalan. Sutra rešavamo sve probleme. Da to ne bude jedna hala sa 3.000 kreveta da sve to bude bolje i humanije- rekla je ona.

Izvor: Nedeljnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Basista grupe "Duran Duran", Džon Tejlor saopštio je da je pre tri nedelje saznao da je pozitivan na koronavirus.

Иако нико не може да предвиди ток епидемије према искуствима других земаља најгоре тек предстоји

Američki naučnici predstavili su podatke koji se tiču pitanja koliko se virus korona prenosi pri razgovoru i zaključili da je poštovanje strogih mera socijalnog distanciranja apsolutno neophodno, jer se Kovid-19 može preneti i samo razgovorom lice u lice.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета