ETrcVc0UUAACiNm

Kinezi pomažu svima. U petak uveče je na aerodrom u Crnoj Gori stiglo 19 tona medicinske opreme iz Pekinga, što će reći da "brat Si", kako su "Informer" i predsednik Srbije Aleksandar Vučić krstili Si Đinpinga, ima još "rodbine" po svetu.

Iako su "Informer" i Vučić sve zasluge za robu iz Kine hteli da pripišu predsedniku Srbije, ipak ih demantuju podaci širom sveta. Kina negde donira, negde prodaje medicinsku opremu, sve u svemu - svima izlazi u susret. Češkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Poljskoj, Iranu, Severnoj Makedoniji, pa sada i Crnoj Gori.

Kinezi su poslali Česima četiri puta više medicinske zalihe nego nama.

Kina je donirala Severnoj Makedoniji 200 respiratora, a Briselu je u pismu komesaru za upravljanje krizama Janezu Lenarčiču ponudila je EU 50.000 kompleta za testiranje, 200.000 maski N95 i dva miliona hirurških maski.

Kina je donirala Italiji oko dva miliona maski i oko 10.000 respiratora, kao i 20.000 zaštitnih odela, zajedno sa 50.000 testiranih kompleta.

U petak uveče na aerodrom u Crnoj Gori stigla je medicinska oprema, 19 tona iste, koju je kupila Vlada Crne Gore. Ambasador te zemlje u Kini Darko Pajović objavio je, kada je uzletio avion sa medicinskom opremom da je ovo veoma posebna noć u Pekingu.

Tako da... "Brat Si" je, kao što se to već zna "brat" svim zemljama koje su u problemu i bore se sa virusom Covid 19.

Direktno.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima od 15 sati, u Srbiji je zaraženo još 312 osoba u poslednja 24 sata.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se "mnogo čudnih stvari događa" u vezi sa poreklom korona virusa i kaže da je uveren da Kina ima veći broj preminulih nego što to pokazuju zvanični podaci.

Makedonac Borko Andreevski, koji živi i radi u Velikoj Britaniji, potvrdio je za Tanjug da će dobrovoljno biti testiran na vakcinu protiv virusa Covid-19.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone