Ambasador Švedske: Poštedeli smo građane i skupo platili

Svedska, Photo by Jon Flobrant on Unsplash

EU je loše pripremljena za borbu protiv epidemija na nivou Evrope, kaže ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin.

- To objašnjava zašto su se granice zatvorile svuda u Evropi tek kad je korona virus počeo da se širi. Ali tako se EU i razvija - kroz razne krize, kada se konstatuje da je jedini valjan odgovor šira saradnja, a ne manja - rekao je švedski ambasador u intervjuu za „Kurir“.

 Tokom borbe protiv korona virusa Švedska je, kaže, poštedela građane nekih restriktivnih mera, ali je zbog toga plaćena visoka cena.

 - Srbija je imala određeni uspeh u borbi protiv KOVIDA ako gledamo na broj mrtvih. To treba pozdraviti - rekao je Lundin.

Naveo je da je pandemija korona virusa naučila čovečanstvo da moramo još više sarađivati na međunarodnom nivou u borbi protiv bolesti i posledica bolesti.

(Izvor: Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

VMA, prema proceni kineskih epidemiologa, ne može da prima pacijente obolele od koronavirusa, zbog sistema centralne ventilacije, saznaje Tanjug.

Japanska javnost je iznenađena smrću poznatog sumo rvača Šobušija, koji je preminuo od posledica kovida-19, javljaju japanski mediji.

Predsednik skupštine predsednika pokrajina Austrije i predsednik pokrajine Gornja Austrija Tomas Štelcer istakao je da su svi bili iznenađeni korona virusom.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone