Glas Javnosti

OVO JE IMOVINA KOJA JE ODUZETA PREDRAGU KOLUVIJI: Stan na Zvezdari, parcele i devet zgrada u Staroj Pazovi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Predragu Koluviji, vlasniku "Jovanjice", privremeno je oduzeta imovina na zahtev Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a reč je o stanu na Zvezdari, zatim katastarskim parcelama, kao i zgradama u Staroj Pazovi.

Tačnije, oduzete su mu četiri katastarske parcele, kao i jedna na kojoj se nalazi devet zgrada u Staroj Pazovi.

Podsetimo, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je 31. maja 2023. godine podnelo zahtev Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu za privremeno oduzimanje imovine prema okrivljenom Predragu Koluviji. Isti sud je 7. jula 2023. godine delimično usvojio zahtev Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Posle izjavljene žalbe Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je 20. oktobra 2023. godine prvostepeno rešenje Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Koluviji je oduzeta sledeća imovina – stan od 91 m2 na Zvezdari, zatim 4 katastarske parcele u Irigu i katastarska parcela površine 51795 m2 na kojoj se nalazi devet zgrada u Staroj Pazovi.

Konkretno reč je o objektima izgrađenim bez odobrenja za izgradnju i to 1. – plastenik površine 9268 m2, 2. – nova upravna zgrada bruto površine 522 m2, 3. rasadnik površine 682 m2, 4. trafo stanica 22 m2, 5. upravna zgrada odnosno zgrada za smeštaj radnika površine 169 m2, 6. zgrada nove portirnice bruto površine 40 m2, 7. hladnjače površine 2407 m2, 8. zgrada za smeštaj agregata od 40 m2 i 9. staklenik (osam komada) površine 640 m2.

Podsetimo,  Predrag Koluvija vlasnike je imanja „Jovanjica“ na kojem je zaplenjena rekordna količina marihuane.




„Jovanjica“ je otkrivena 14. novembra 2019. godine, kada je inspektor Slobodan Milenković na auto-putu ka Nišu zaustavio automobil sa blinkerima, u kome se nalazio Predrag Koluvija. Koluvija je tada policajcima pokazao lažnu policijsku legitimaciju, a tada se pristupilo proverama o čemu se, odnosno o kome se radi.

Milenković je svoj put nastavio, dok su njegove kolege, među kojima je bio inspektor Dušan Mitić, dovezle Koluviju u Beograd, da bi se nakon toga zajedno sa njim uputili ka „Jovanjici“. Tada je otkriveno nešto što dotad, prema rečima inspektora, nije viđeno.

Plantaža marihuane, na nekoliko hektara, sa najsavremenijom opremom. Reč je o tolikom prostranstvu da su pretresi na „Jovanjici“ trajali nekoliko dana, vršene su provere i veštačenja biljaka, a Koluvija se ubrzo našao pod istragom i u pritvoru.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR