Nadležni organi gluvi na nasilje

Foto: Pixabay

Iako je nasilje postalo nešto sa čim se svakodnevno susrećemo, nadležni organi tvrde da se radi na suzbijanju nasilja. Pitamo se, šta oni čine kako bi zaštitili svoje građane i njihovu bezbednost podigli na viši nivo.

Nedavno su se u Velikoj Plani dogodila dva stravična prebijanja sa jednim smrtnim ishodom. Reč je o tinejdžeru Stefanu Filiću koji je nakon prebijanja ispred kluba "Brodolom", podlegao povredama nakon 30 sati provedenih u komi. Još jedan mladić je pretučen drvenom palicom, pa su stanovnici ovog mesta uplašeni za svoju sigurnost i traže odgovor od nadležnih šta se može preduzeti kako bi se zaštitili građani.

Podsećamo, maturanta srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić", Stefana Filića su 2. februara na smrt pretukla dvojica mladića. Nikola B. (21) i Mitar P. (21) pretukli su ovog mladića, koji je u palanačku bolnicu doveden bez vitalnih funkcija. Protiv ove dvojice nasilnika podignuta je optužnica Višeg javnog tužilaštva u Smederevu. Na teret im se stavlja teško ubistvo, za koje je predviđena kazna od najmanje deset godina, pa do doživotne robije. Nakon ovog slučaja, nadležni su najavili pojačanu kontrolu i detaljniji rad na ulicama. Međutim, ubrzo se dogodio još jedan incident. Naime, unuk poslanika SNS Živana Đurišića sa još jednim licem prebio je drvenom palicom jednog mladića. Sve se odigralo u kafiću "Hunter House", a zaposleni nisu reagovali niti slučaj prijavili policiji. Nasilnici su kasnije uhapšeni i terete se da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Predsednik opštine Velika Plana, Igor Matković, tvrdi da je Gradska opština formirala komisiju koja radi  na suzbijanju nasilja u ovom gradu. 

Nakon smrti Stefana Filića, Skupština opštine Smederevska Palanka dala je predlog da radno vreme ugostiteljskih objekata bude do ponoći petkom i subotom, a da noćni klubovi rade do dva časa posle ponoći. Lokalne vlasti zabranile su prodaju alkoholnih pića od 22 do 6 sati ujutru u svim trgovinama. Ali, šta je sa bezbednošću građana i kako je poboljšati, ostaje nerazjašnjeno.

Izvor: Direktno.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da neće biti prekida služenja liturgija i vršenja pričešća, jer, kako kažu, to je stvar oko koje se ne može raspravljati, "ona predstavlja osnovu naše vere u Boga".

Milica Jeličić (30), ćerka Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, koji je optužen za seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, pretila je bivšem ugostitelju Draganu Vidojeviću iz Brusa.

Policija u Novom Pazaru, u dve odvojene akcije, zaplenila je oko pet kilograma marihuane i uhapsila E. C. (39) i N. C. (38) iz tog grada.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone