Tikvenik: Poslastica spremana od davnina

Tikvenik, Youtube, Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ova poslastica se priprema jednostavno i lako, a za nju vam je potrebno veoma malo namirnica. Priprema se od davnina, a služi se kao dezert posut prah šećerom. Zovu je još i pita bundevara u zavisnosti od kraja.

Za pripremu ovog dezerta trebaće vam:

500 gr tankih kora

10 kašika šećera

20 gr vanilin šećera

10 gr cimeta

100 ml ulja

1 kg bundeve/tikve

Bundevu/tikvu očistiti i izrendati. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Sve to izmešajte i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Premažite pleh uljem, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Uzmite jednu koru i premažite je sa malo ulja. Na nju stavite drugu koru i isto je premažite uljem. Stavite i treću i preko četvrtu koru bez premazivanja. Dodajte nadev od bundeve i rasporedite svuda po malo, a zatim uvijte. Kada poređate pitu u plah, pre pečenja premažite ih uljem. Za pečenje vam je potrebno oko 30 minuta. Kada je izvadite iz rerne, poprskajte je sa malo vode i prekrijte čistom krpom. 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Počela je sezona ovog ukusnog voća koga možemo konzumirati samostalno ali možemo mu i dati posebnu notu kroz ohlađenu poslasticu.

Fine i mekane, savršene da ih filujete čime god želite, ove domaće tortilje lako se prave, a za nadeve imate toliko mogućnosti! Danas vam predstavljamo recept za domaće tortilje koje možete napraviti sami kod kuće.

Neretko se dešava da ljudi probaju razne specijalitete čisto iz znatiželje. Ali, da li biste ovo probali?

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone