NAPRAVITE SAMI: Domaće ceđeno kiselo mleko

Foto: Youtube/Printscreen

Ukusno predjelo koje osvežava, domaće kiselo mleko je nešto najbolje i najzdravije što možete napraviti za sebe i svoje najmilije. Možete ga služiti uz pitu, kačamak, proju, čorbu od zelja ili sarmice u vinovom listu.

Za pripremu je potrebno:

1 l domaćeg punomasnog mleka

pola čaše kiselog mleka

Domaće i kiselo mleko sjediniti u šerpi. Stavite šerpu u rernu koju ste prethodno zagrejali na 50 stepeni i ostavite tako 20 minuta. Potom, isključite rernu, a šerpu sa smesom ostavite da prenoći u isključenoj rerni. Narednog dana u veliku šerpu stavite gazu, koju ste pre toga nakvasili i ocedili, tako da njeni krajevi vire izvan šerpe. Kiselo mleko sipati u gazu, pa dijagonalne krajeve vezati jedan za drugi. Zatim, zakačite na dršku drvene kašike da visi iznad šerpe. Ostavite da se cedi 2-3 sata. 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета