Ljutenica, Youtube, Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ljutenica je, pored ajvara, omiljeni deo zimnice onih koji vole da jedu ljuto. Možete je služiti uz glavno jelo kao salatu, ali i kao namaz.

Potrebni sastojci za pripremu ljutenice:

1 kg paradajza

30 gr ulja

20 gr šećera

20 ml sirćeta

200 gr ljutih papričica

2 čena belog luka

malo peršuna

so po ukusu

Oprati paradajz, staviti u činiju i poređati ih, a zatim ispeći u rerni. Oljuštiti i staviti ih u posudu. Dodati ulje, šećer, sirće i so po ukusu. Ljute papričice ispeći u rerni, oljuštiti ih i iseckati. Nakon 15 minuta kuvanja , dodati ljute papričice, beli luk i peršun. Kada se ljutenica ukuva i dostigne željenu gustinu, skloniti sa vatre i sipati u teglu. 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Oliver tokom pandemije korona virusa sprema jela s minimum namirnica

Sezona je malina, voća za koje neki tvrde da je najzdravije. Ukoliko želite, možete od njega napraiti ukusan džem.

Руски агрономи створили су селекцијом и укрштањем јединствену сорту пшенице отпорну на хладноћу, прекомерну влагу и бројне болести!

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone