Glas Javnosti

Miris detinjstva i bakine kuhinje može biti ponovo sa vama: Šnenokle iz bakinog kuvara!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sigurno ste u detinjstvu probali ovu poslasticu. Danas vam predstavljamo recept za šnenokle, spoj ukusa i starih emocija koje nas vežu za bezbrižnost, fantaziju ukusa i mirisa. Kada jednom napravite ovaj starinski slatkiš, pravićete ga svakodnevno, a ukućani će tražiti porciju više!

Za šnenokle vam je potrebno:

6 jaja

8 kašika šećera

1 l mleka

4 kašike brašna

1 kašika gustina

2 kesice vanilin šećera

Način pripreme

Umutite 6 belanaca sa 2 kašike šećera. Kašikom vadite umućene belance, odnosno šne i spuštajte u ključalo mleko. Kada se skuva, dobro ocedite šne. Za žuti fil potrebno je u malo hladnog mleka dodati 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna, 1 kašiku gustina i 2 vanilin šećera. Ovaj fil skuvati u 1 l mleka. Na kraju, poređajte šne i prelijte ih žutim filom. Kada poređate šnenokle, dobro ih ohladite u frižideru. Uživajte!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR