Miris detinjstva i bakine kuhinje može biti ponovo sa vama: Šnenokle iz bakinog kuvara!

Šnenokle, Youtube, Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Sigurno ste u detinjstvu probali ovu poslasticu. Danas vam predstavljamo recept za šnenokle, spoj ukusa i starih emocija koje nas vežu za bezbrižnost, fantaziju ukusa i mirisa. Kada jednom napravite ovaj starinski slatkiš, pravićete ga svakodnevno, a ukućani će tražiti porciju više!

Za šnenokle vam je potrebno:

6 jaja

8 kašika šećera

1 l mleka

4 kašike brašna

1 kašika gustina

2 kesice vanilin šećera

Način pripreme

Umutite 6 belanaca sa 2 kašike šećera. Kašikom vadite umućene belance, odnosno šne i spuštajte u ključalo mleko. Kada se skuva, dobro ocedite šne. Za žuti fil potrebno je u malo hladnog mleka dodati 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna, 1 kašiku gustina i 2 vanilin šećera. Ovaj fil skuvati u 1 l mleka. Na kraju, poređajte šne i prelijte ih žutim filom. Kada poređate šnenokle, dobro ih ohladite u frižideru. Uživajte!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ljutenica je, pored ajvara, omiljeni deo zimnice onih koji vole da jedu ljuto. Možete je služiti uz glavno jelo kao salatu, ali i kao namaz.

Kada prijatelje zovete na kućno okupljanje, ili devojka iznenada svraća u goste, a vi imate potrebu da budete gostoljubivi, najbrže čime možete da im pružite osećaj kao da su kod kuće je da napravite zalogaje kojima šaljete pozitivnu poruku.

Bob je jednogodišnja biljka iz porodice mahunarki, nešto nalik na pasulj. Gaji se na vlažnim mestima, na bogatom zemljištu. U ishrani se koriste mlade mahune ili semena, koja su bogata hranljivim materijama. Ova biljka se koristi kao povrće u ishrani, a bogata je proteinima, ugljenim hidratima, vlaknima i mineralima.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone