Gelo di melone, specijalitet koji stiže iz Sicilije, oduševiće svakog ljubitelja kraljice leta – lubenice. Lagani puding od osvežavajućeg letnjeg voća italijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.
Potrebno vam je nekoliko ključnih namirnica, a ukrašavanje u potpunosti zavisi od vas. Šlag, pistaći i čokolada koju ste izrendali biće efektna dekoracija i izvrsno će se složiti s ukusima aromatičnog pudinga od lubenice.
Blendajte lubenicu dok se ne pretvori u pire, a zatim procedite kroz cediljku i stavite u šerpu. Odvojite dve kašike soka od lubenice i pomešajte s gustinom. Deo lubenice koji ste stavili u šerpu kuvajte sa šećerom i anisom dok se ne pojave mehurići, celo vreme mešajući dok se šećer ne otopi. Kad se pojave mehurići, dodajte mešavinu s gustinom, pa smanjite vatru i povremeno promešajte. Na kraju dodajte limunov sok.
(Glas javnosti/Stvarukusa.rs)