Zdravstveni radnik oboleo u Vršcu, nema mesta panici

Vršac

Zdravstveni radnik iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” pozitivan je na virus Covid-19. On je po povratku iz inostranstva, odmah je smešten u izolaciju i nije imao dodira sa kolegama, niti sa pacijentima. Dobrog je zdravstvenog stanja i nema simptome bolesti.

Ditrektork SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” dr Tatjana Voskresenska, je naglasila da, od dana proglašenja vanrednog stanja, rade pod posebnim uslovima, u cilju zaštite svih pacijenata i svih zaposlenih.

U okviru same ustanove, postoji Krizni štab, koji je u stalnoj komunikaciji sa zaposlenima, kontinuirano se informišemo o svim dešavanjima u ustanovi i dajemo predloge kako bi se preventivne mere mogle unaprediti, kaže dr Voskresenski.

Ona objašnjava da na samom ulazu u ustanovu postoji trijažni punkt, koji radi po protokolu o postupanju u vanrednom stanju, tako da se, svakom ko ulazi u ustanovu, meri temperatura bezkontaktnim toplomerom, uzimaju se epidemiološki podaci, kontroliše nošenje zaštitne opreme i sprovodi postupak dezinfekcije.

Zaštitne opreme ima dovoljno za sve zaposlene, kao i dezinfekcionih sredstava.

U slučaju prijema pacijenata u našu ustanovu, postoje sobe za izolaciju, kao i odeljenje za izolaciju, koji su opremljeni prema standardima. Primaju se samo hitni slučajevi u ustanovu, a za sve kontrolne preglede, konsultacije, psihosocijalnu podršku našim pacijentima, kao i sugrađanima, svi naši lekari specijalisti i tim Centra za mentalno zdravlje su dostupni putem službenih telefona i maila, kaže dr Voskresenski.

Direktorka SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” dodaje da je u toku prethodne nedelje, obavljeno više od 100 telefonskih konsultacija, kao i da je jedna od preventivnih mera zabrana poseta pacijentima. Ali, članovi familije, takođe mogu ostvariti kontakt sa njima, ili direktno telefonom ili putem ordinirajućeg lekara.

Svi zaposleni, u slučaju respiratornih simptoma, upućuju se u Respiratorni Centar Doma zdravlja, gde se obavlja dijagnostika i upućuju se epidemiologu Zavoda za javno zdravlje Pančevo na dalje postupanje. Nema mesta panici, sve držimo pod kontrolom, rekla je dr Voskresenski.

 

Izvor: eVršac.rs

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dete iz Bujanovca staro sedam godina zaraženo je virusom korona, izjavila je direktorka bujanovačkog Doma zdravlja Lela Jovanović dodajući da je to ujedno i šesti potvrđeni slučaj u toj opštini.

Он је рекао да паника може много више да нам нашкоди него сама болесt

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je danas da će u toj zemlji bit uveden policijski čas, a da će ljudi moći da napuštaju domove samo radi odlaska na posao ili osnovnih potreba.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone