Za jedan dan skupljeno milion dinara za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu

Novi-Pazar-wikipedia

Foto: Wikipedia

Za jedan dan 250 pojedinaca doniralo je više milion dinara namenjenih za nabavku medicinske i druge neophodne opreme za zdravstvene ustanove u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, saopštio je danas Fond B92 koji je tu akciju pokrenuo sa Srpskim filantropskim forumom.

- Poslednjih dana podaci o zaraženima i broju preminulih pre svega u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici postao je alarmantan, kapaciteti bolnica su puni, a nedostatak medicinske opreme i stručnog osoblja ukazuje da će se broj ugroženih korona virusom sve teže držati pod kontrolom, navodi se u saopštenju.

Na listi prioriteta nalaze se gasni analizator, UV lampe za sterilizaciju, jastuci i posteljine, pulsni oksimetri, hirurške rukavice, zaštitne naočare, beskontaktni toplomeri, invalidska kolica, kaljače i kape, maske, sistemi za infuziju.

Domu zdravlja u Tutinu potrebni su tunel za dezinfekciju, aparat za kiseonik, boce za kiseonik, zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju.

(Izvor: Danas)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog pandemije korona virusa 500 surogat beba ostavljeno je u Ukrajini da čeka na svoje bogate roditelje koji su ih "naručili" za 9 900 evra. Radi se, naime, o "proizvodu" kompanije " BioTekCom" koji su bogataši sa zapada naručili preko agencije za surogat.

Krizni štab izveštava javnost o trenutnoj situaciji oko korona virusa u Srbiji.

Umesto što poziva lekare povratnike da "priskoče u pomoć", država bi trebalo da aktivira više od deset hiljada medicinskih radnika koji čekaju posao na birou, kaže za N1 predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone