Vojni sindikat: "Ko je Mitroviću dozvolio da šećka kasarnom?!" (VIDEO)

Zeljko MItrovic Psc TW zelj mitro

Foto: Printscreen/Tweeter/Željko Mitrović

Novica Antić predsednik Vojnog sindikata Srbije uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem navodi da je vlasnik televizije "Pink" Željko Mitrović, privatnim helikopterom sleteo u kasarnu u Novom Pazaru, te je upitao Vučića, ko je tako nešto dozvolio?

-- U petak 24. aprila, u krug kasarne u Novom Pazaru, g. Željko Mitrović, vlasnik kompanije i istoimene televizije "Pink" sleteo je privatnim helikopterom, a potom se po istoj toj kasarni nesmetano šetao i neposresno kontaktirao i rukovao se sa pripadnicima vojske deleći im zaštitne maske. Kako to nema ko drugi da učini, upoznajem vas da su pripadnici Vojske Srbije ovim činom uvređeni i revoltirani - navodi Antić.

On dalje piše da ministar odbrane Aleksandar Vulin svakodnevno bruka časnu srpsku vojsku, ali da je situacija sa Mitrovićem, ipak, otišla korak dalje.

- Iako smo navikli da aktuelni ministar odbrane i kum g. Mitrovića, svakodnevno bruka časnu srpsku vojsku, i da svojim estradno-patriotskim istupima poštene srpske vojnike stavlja na stub srama da nam se smeju u regionu i širom sveta, gazeći sve ono što su nam slavni preci i vojskovođe ostavili u amanet, ovim činom otišlo se korak dalje iza crvene linije. Ko je dao dozvolu civilnom licu da sa civilnom letelicom sleti u krug kasarne u kojoj važe posebna pravila pristupa naročito u vanrednom stanju? Zašto nisu ispoštovane bezbednosne procedure u vreme pandemije, već se g. Mitrović šetao po kasarni kako je hteo, rukovao se i neposredno kontaktirao sa pripadnicima vojske?

Antić je rekao da su ovo pitanja na koja neko mora da odgovori, "ako ne sada, u nekom budućem vremenu sigurno, a tada će spisak pitanja biti podugačak".

- Otkud bilo kome pravo da ugrožava bezbednost srpskih vojnika, da tako grubo narušava vojna pravila i propise i privatizuje vojsku? Da se civil neproverenog zdravstvenog stanja šeta po kasarni, rukuje, i lično uručuje pomoć u vidu materijala za koji Vi gromoglasno tvrdite da imamo dovoljno i napretek. Ako je već i uručena humanitarna pomoć, onda se zna procedura, ili se bar do sada znala i zašto ona nije predata dežurnom predstavniku Vojske Srbije ispred ili u delu kasarne gde su ispoštovane sve bezbednosno-zdravstvene procedure.

Ukoliko je, piše Antić, Aleksandar Vulin dozvolio ovako nešto Mitroviću, onda je vreme za preispitivanje njegove sposobnosti da bude ministar.

- Ako je ministar svom kumu, omogućio ovu patriotsko-desantnu šetnju, ugrozivši zdravlje pripadnika Vojske Srbije smatrajte da je aktuelni ministar odbrane sazreo za preispitivanje sposobnosti da na dalje vrši ovako važnu državnu funkciju. Otuda vam predlažem da kao Predsednik Republike podržite formiranje nezavisne komisije koja će to i stručno utvrditi. Do tada, neka nam je Bog u pomoći sa ovakvim ministrom vojnim - zaključio je Antić.

(Izvor: Direktno.rs)

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej poručio je u poslanici da se ovaj Uskrs dočekuje i slavi u teškim uslovima zbog pandemije koronavirusa i da se mora učiniti sve da se podrže napori zdravstvenih i državnih institucija.

Firma "Tesla Software", koja je učestvovala u izradi elektronskog dnevnika za đake u Srbiji, a o čijim poslovnim vezama sa ministrom prosvete Šarčevićem je pisao KRIK, upravo u elektronskom dnevniku - kojeg koriste državne škole - reklamira svoje nove usluge koje mogu da "isprobaju" roditelji školaraca.

Nezavisno udruženje novinara Srbije podneće Regulatornoj agenciji za elektronske medije prijavu protiv Televizije Pink zbog promocije nadrilekarstva i grubog nepoštovanja odredbi Zakona o elektronskim medijima, kao i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, saopštilo je to udruženje.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone