Већи опрез у вртићима: Како се престоница бори са претњом заразе

kindergarten-2456159_960_720

Foto:Pixabay

Запослени у установама раде уобичајено и прате препоруке надлежних због вируса корона. Гак: Чешће проветравање, наџор прања руку, свакодневно чишћење играчака. У туризму је на снази "кризни менаџмент"

Предузећа и градска управа функционисали су у уторак уобичајено упркос појави вируса корона. Експозитуре пошта, банака и других шалтерских служби следе упутства надлежних који прате ситуацију и препоруке Министарства здравља. Међутим, посебан опрез и одговорност у понашању на послу од Секретаријата за образовање и дечју заштиту добили су запосленима у вртићима.

- Ово је доба године када је у вртићима уобичајено појачан хигијенски наџор би се спречило ширење вируса - рекао је Славко Гак, секретар. - То значи редовно одржавање вртићког простора, чешће и проветравање просторија у којима бораве деца, појачан наџор док перу руке као и свакодневно прање и дезинфекција играчака.

Поједини приватни вртићи су стручним сарадницима који су стално запослени у неким другим образованим установама "отказали" сарадњу до 1. априла. То су професори музике, страних језика и школице спорта. Такође, малишане родитељи малишане ујутру одмах предају васпитачицама како би се што мање задржавали у вртићу.

Због појаве вируса корона у туризму је на снази "кризни менаџмент" изјавио је за "Новости" директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић. Према његовим речима, туристичка сезона је за Београд добро почела и то растом у јануару када је забележено 29 одстоБдолазака више страних гостију него у истом периоду прошле године.

- Када је реч о отказивању планираних манифестација ТОБ у наредном преиоду, све ће бити у складу са препорукама Министарства здравља и надлежних - додао је Поповић.

ЗАШТИТА СЛУЖБЕНИКА У ПОШТАМА

НАДЛЕЖНИ у "Пошти Србије" истичу да ће поступати у складу са препорукама надлежних државних органа у циљу предузимања превентивних мера како би се заштитило пре свега здравље запослених, али и обезбедило функционисање процеса рада. Истичу и да са посебном пажњом прате информације и инструишу запослене.

ФОРУМ ГИМНАЗИЈА: ОБУСТАВИТЕ НАСТАВУ

Форум београдских гимназија упутио је апел министру Шарчевићу да донесе одлуку о привременој обустави наставе у циљу спречавања даљег ширења вируса корона. Тај апел упућен је, како наводи се у саопштењу, због сложене епидемиолошке ситуације у Србији и свету, као и због забринутости родитеља и запослених у просвети.

Форум је навео да се нада да би таква одлука могла допринети спречавању даљег ширења епидемије.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ljudi kupuju alkoholna pića kao da je svaki dan vikend ili kao da se približava Božić

Kompanija Ziđin, strateški partner RTB Bor, donela je naredbu o otpuštanju svakog radnika iz borske kompanije za koga se utvrdi da je zaražen korona virusom.

Mnoge profesije su ugrožene pandemijom koronavirusa,te profesije morale se da se prilagode novonastalom situaciji, ali je i doprinela definisanju nekih novih poslova, koji dosad nisu ni postojali, bar ne u ovom obliku.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone