Vakcinacija protiv korone neće biti obavezna za sve

Kon i Kisic 24

Фото: Tanjug

Vakcinacija protiv koronavirusa neće biti obavezna za sve, a prioritet će imati stariji građani i hronični bolesnici, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i dodao da će vakcina protiv Kovida 19 u Srbiji najverovatnije biti dostupna za oko godinu dana.

Kon je na redovnoj medijskoj konferenciji rekao da će se procena u vezi sa vakcinacijom doneti na osnovu situacije u trenutku kada vakcina bude dostupna, kao i na osnovu procene imuniteta, sprovedenih istraživanja i niza drugih okolnosti.

“Vakcina će verovatno biti dostupna za oko godinu dana, nekima verovatno i ranije, ali ne i nama”, rekao je Kon.

Naglasio je da će se vakcinisati pre svega oni koji su najsosetljiviji, stariji i hronični bolesnici, a za ostale će to, kaže, zavisiti od toga da li planiraju putovanja.

“Verovatno će tu biti nekih obaveza, ali na međunarodnom nivou. Mi ćemo kao zemlja moći da tražimo da i oni koji dolaze kod nas budu vakcinisani ili da imaju odgovrajuće testove”, naveo je epidemiolog.

Ko će biti vakcinisan odabraće se, istakao je Kon, pre svega prema podacima iz sadašnje epidemije iz čega će se jasno videti ko su najugroženiji.

“Vakcinacija se obično preporučuje i onima koji su u okolini onih koji su najugroženiji, ali o tom potom, to je još dosta daleko”, kazao je Kon.

(Izvor: Nova.rs)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Olujno nevreme, uprkos paljbi protivgradne artiljerije, poharalo Pešter, Goliju, ivanjički i ariljski kraj. Nastradala stoka Gordana Popovića iz Grubetića, koja se sklonila pod drvo

Grčka crkva kritikovala je praktikovanje joge u borbi protiv stresa zbog korona virusa, ocenjujući da je joga "potpuno nespojiva" sa pravoslavnom verom.

Paradoksalno je da halal-Srbi i ovdašnji „čistači sopstvenog dvorišta“ sebe predstavljaju kao bogzna kakve pacifiste – no, oni su tek propagandni bašibozuk.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone