U Višegradskoj povećan broj porođaja, a zaraženih trudnica nema

rode

Izvor: Pixabay

U GAK u Višegradskoj povećan je broj porođaja, juče su rođene 24 bebe, kaže direktor te ustanove Aleksandar Stefanović i dodaje da među trudnicama i zdravstvenim radnicima nema zaraženih novim koronavirusom.

"Povećan je priliv trudnioca iz porodilišta Narodni front, Zemun, Zvezdara. Radimo pojačano, prijemna odeljenja i dežurne ekipe su udvostručene", rekao je Stefanović za Tanjug.

On je naveo da se svi ambulantni pregledi rade normalno - ultrazvuk, ekspertski UZ, dabl test, savetovališta, konzilijumi.

"Sve radi punim tempom uz pune mere zaštite osoblja", naglasio je on.

Dodaje da GAK u Višegradskoj ima ambulantu za izolaciju na prijemu i posebno odeljenje za sumnjive slučajeve, posebno odvojenu operacionu salu i izdvojeni deo porodilišta za porođaje i carske rezove.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ruski vojni sručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv korona virusa, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da su stručnjaci uglavnom saglasni da će do Uskrsa rasti broj obolelih, kao i da 24-časovna izolacija, ako se postojeće mere budu poštovale, neće biti potrebna.

Hrvatska će biti spremna da prihvati turiste čim se za to steknu epidemiološki uslovi, izjavio je danas direktor Hrvatske turističke zajednice (HZT) Kristjan Stančić, koji smatra da u narednom periodu treba više podsticati domaći turizam.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone