U Trsteniku proglašeno vanredno stanje zbog nevremena (VIDEO)

Trstenik,-mevrem

Foto: Youtube/ Printscreen

Nevreme praćeno jakim pljuskom zahvatilo je pre dva dana Trstenik. Za kratko vreme pala je velika količina kiše, a najteže je bilo u naselju Pejovac, gde su ulicama tekli potoci, koji su na pojedinim mestima nosili parkirane automobile.

Štab za vanredne situacije opštine Trstenik doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije u delu opštine koji je pogodjen poplavama u Pejovcu, Čairima, Beljicima, Odžacima, Gornjem Ribniku i Osaonici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je uvedena vanredna situacija u Trsteniku i da očekuje izveštaj.

 Istakao je da situacija u Trsteniku pokazuje koliko je važno uraditi vodoregulaciju vodotokova. To je važno, kako je dodao, posebno u Lukavcu, ali i drugim mestima, kako se ne bi ponovila 2014.

„Što se Trstenika tiče, uložićemo novac i daćemo pomoć. Situacija pokazuje koliko god da uložite nikada prirodu ne možete da savladate“, dodao je predsednik Srbije.

 Vremenska nepogoda, praćena jakom kišom koja je pogodila trsteničku opštinu prethodna dva dana prouzrokovala je izlivanje bujičnih potoka, koji su naneli veliku štetu pojedinim naseljima.

Velike količine vode stvorile su reku koja je tekla glavnom ulicom, noseći velike količine šuta i stenje, što je bukvalno zatrpalo automobile koji su bili parkirani sa obje strane ulice. Voda je ulazila u podrume, u garaže i kuće.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Obavezujuće korišćenje maski jedna je od mera koja bi mogla da se primenjuje kada se u Beograd bude vratio gradski prevoz.

Turbulentno je na Institutu za kardiovaskularne bolesti na "Dedinju" u vreme koronavirusa, budući da direktor Milovan Bojić, kako navode iz kolektiva Instituta, odbija da preuzme odgovornost za zaražene radnike. O dešavanjima pre i nakon širenja zaraze među zaposlenima, razgovarali smo sa jednim od medicinskih radnika, koji je želeo da ostane anoniman.

Figurina nađena prošle godine na lokalitetu Vitkovačko polje, stara je oko 6 hiljada godina i izuzetno je regionalno arheološko otkriće koje može da osvetli još uvek postojeće arheloške nepoznanice. Međutim, fragmenti još jedne figure otkrivene u u Vitkovačkom polju kod Aleksandrovca stari su 7.000 godina!

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета