У Србији забрањене посете домовима за старе и геронтолошким центрима

mr

foto: wikipedia

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Зоран Ђорђевић, данас је наложио свим установама за смештај у систему социјалне заштите у које спадају и домови за старе и геронтолошки центри, стриктну забрану посета, као једну од мера заштите против ширења вируса, објављено је на сајту Министарства

„Држава је предузела низ мера како би заштитила грађане, забрана посете је само једна од њих. Наши најстарији грађани, према речима струке, спадају у категорију ризичних, и најосетљивијих, када је у питању корона вирус“, а забрана посета представља превентиву за то, рекао је Ђорђевић.

Министар је истакао да је до јуче важила препорука да се установе у оквиру система социјалне заштите не посећују, али су од данас посете најстроже забрањене.

Додао је да обавештења о забрани посета морају да буде истакнута у тим установама, а о свим актуелностима јавност може да се обавести путем сајта Министарства.

„Лично ћу обићи установе да видим да ли су предузели све мере. Поред тога хигијена мора да буде на највишем нивоу“, казао је Ђорђевић.

У договору с Министарством здравља обезбеђене су маске и друга заштитна опрема и средстава за дезинфекцију у установама социјалне заштите.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedan od sportista koji su zaraženi virusom korona je i 32 godišnji južnoafrički plivač Kameron van der Burg, olimpijski šampion iz Londona 2012. i srebrni iz Rio de Žaneira 2016.

Ne postoji značajan rizik da se oboli od korona virusa korišćenjem papirnih i metalnih evro novčanica, saopštila je Evropska centralna banka.

Najmlađi oboleli ima 19 godina, a najstariji 71 godinu

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone