У Чачку потврђена два случаја вируса корона

cacak

foto: wikipedia

Мушкарац радио са Кинезима, жени била на прослави где и ђаци, са зараженом рођаком из Немачке Њих двоје су пребачени на Инфективно одељење Клиничког центра у Београду

 У Чачку су за сада потврђена два случаја заражених корона вирусом. Ради се о мушкарцу, старости око 40 година, који је радио као инжењер у кампу у Паковраћу, где су смештени Кинези ангажовани на радовима на изградњи будуће трасе ауто-пута Прељина – Пожега, као и о жени, која је на прославу пунолетства рођака дошла из Немачке.

Њих двоје су после пријема на инфективно одељење у чачанској болници, пребачени на Инфективно одељење Клиничког центра у Београду.

- Предузимамо све неопходне мере како би спречили ширење корона вируса у нашем граду. Основали смо и радни тим у ком се налазе медицински стручњаци, лекари, инфектолози, али и полиција. Пратићемо сва дешавања из сата у сат и поступати по саветима струке. Оно што отежава ситуацију јесте да је инфицирана жена била на рођендану на ком су били чачански ученици и зато смо из предострожности, у разговору са директором Гимназије одлучили да ученике који су јутрос дошли у школу вратимо кућама – рекао је на конференцији за новинаре градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Чувени епидемиолог и инфектолог, др Михајло Луковић, истиче да је корона вирус непозната болест како за грађане, тако и за лекаре, те да су сви у максималној приправности.

Неће бити добро ако подлегнемо паници – казао је др Луковић.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ana Ivanović, proslavljena srpska teniserka, pomogla je u doniranju 35 respiratora i medicinske opreme Srbiji, u borbi protiv koronavirusa.

Због недостатка маски у време пандемије корона вируса, нишки дизајнери придружили су се београдским колегама и почели су да их шију. Нишлијка Невена Крагић нагласила је за Јужне вести да је све кренуло спонтано, памучне маске шиће за медицинске раднике и болесне, а успут ће објављивати видео и фото инструкције за прављење код куће.

Zvaničnici ocenjuju da bi kargo letovi morali ostati

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета