У Чачку потврђена два случаја вируса корона

cacak

foto: wikipedia

Мушкарац радио са Кинезима, жени била на прослави где и ђаци, са зараженом рођаком из Немачке Њих двоје су пребачени на Инфективно одељење Клиничког центра у Београду

 У Чачку су за сада потврђена два случаја заражених корона вирусом. Ради се о мушкарцу, старости око 40 година, који је радио као инжењер у кампу у Паковраћу, где су смештени Кинези ангажовани на радовима на изградњи будуће трасе ауто-пута Прељина – Пожега, као и о жени, која је на прославу пунолетства рођака дошла из Немачке.

Њих двоје су после пријема на инфективно одељење у чачанској болници, пребачени на Инфективно одељење Клиничког центра у Београду.

- Предузимамо све неопходне мере како би спречили ширење корона вируса у нашем граду. Основали смо и радни тим у ком се налазе медицински стручњаци, лекари, инфектолози, али и полиција. Пратићемо сва дешавања из сата у сат и поступати по саветима струке. Оно што отежава ситуацију јесте да је инфицирана жена била на рођендану на ком су били чачански ученици и зато смо из предострожности, у разговору са директором Гимназије одлучили да ученике који су јутрос дошли у школу вратимо кућама – рекао је на конференцији за новинаре градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Чувени епидемиолог и инфектолог, др Михајло Луковић, истиче да је корона вирус непозната болест како за грађане, тако и за лекаре, те да су сви у максималној приправности.

Неће бити добро ако подлегнемо паници – казао је др Луковић.

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 1. juna, kako sada stvari, trebalo bi bude ukinuta zabrana okupljanja, koja je do sada imala ograničenja u broju lica na određenom prostoru.

Tri nova slučaja virusa korona registrovana su u Republici Srpskoj (RS) u poslednja 24 sata, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Italijanski lekari planiraju da počnu sa korišćenjem krvne plazme onih koji su ozdravili od Kovid-19, kako bi pomogli najteže obolelima u bolnicama.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone