TOKOM NOĆI 3.200 PREGLEDA: Lončar najavio uvođenje težih mera ako se stanje ne popravi

Lekari-Korona-TANJUG-AP

Foto: Tanjug/AP

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je tokom prethodne noći samo u Beogradu bilo oko 3.200 pregleda i više od 200 prijema pacijenata, navodeći da je epidemija korona virusa "buknula" zato što smo se previše opustili i nismo shvatili da moramo da naučimo da živimo sa njom i pridržavamo se uvedenih mera i preporuka struke.

Gostujući na televiziji Prva Lončar je rekao da će, ako nove mere u cilju borbe protiv korona virusa ne budu dale rezultate, biti uvedene još teže mere jer je to, ističe, jedino što može da spase zdravlje i živote ljudi.

Naveo je da je poruka države bila da smo pobedili prvi napad korone, ali da niko nije rekao da smo pobedili taj virus, te dodao da ne postoji nijedan svetski stručnjak, pa ni Svetska zdravstvena organizacija, da je tačno predvideo šta će i kako da bude.

"Nema razloga da više ulazimo u bilo kakve prognoze jer malo znamo o korona virusu. Jedino što znamo je da je jedini siguran način da se zaštitimo, ako se pridržavamo mera", poručio je Lončar.

Navodeći da će i Institut za reumatologiju Srbije biti pretvoren u kovid bolnicu, ministar je kazao da će pacijenti koji se trenutno leče u toj zdravstvenoj ustanovi preći u Klinički centar Srbije - neki u zgradu Klinike za dermatovenerologiju, a neki, ako bude bilo potrebno, na Kliniku za ORL ili Kliniku za očne bolesti.

"Prelaze sa svojim lekarima. Samo će promeniti zgradu, ali će ih njihovi lekari lečiti", dodao je Lončar.

(Izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Протестна шетња трудница и породиља под слоганом „Маме су закон“ због новог Закона о финансијској подршци породици са децом којим су многе будуће мајке дискриминисане умањењем накнаде за одсуство са посла, одржана је данас у центру престонице.

Nastavak fudbalskog prvenstva u Poljskoj planiran za 29. maj, najavile su tamošnje vlasti

Stevan Orelj je specijalista neurologije iz Sremske Mitrovice.U žižu interesovanja dospeo je nakon što je 6. jula na jednom blogu objavio broj hospitalizovanih u bolnici u kojoj radi. Anonimno lice podnelo je krivičnu prijavu protiv doktora.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета