SZO navela još tri simptoma korone: Kratak dah, bol u grudima i otežan govor

izmena-szo

Foto: Envato Elements

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) na spisku do sada poznatih simptoma infekcije virusom korona upozorava na još tri simptoma koji su odlika kovida-19

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) na spisku do sada poznatih simptoma infekcije virusom korona kao što su povišena temperatura, glavobolja, mučnina, gubitak čula i mirisa upozorava na još tri simptoma koji su odlika kovida-19.

SZO navodi da je potrebno testirati pojedince koji imaju kratak dah jer je jedan od glavnih simptoma kovida-19.

 Pored otežanog disanja još jedan od simptoma je bol u grudima u vidu pritiska. Poteškoće u govoru ili problem sa koordinacijom pokreta tela su još jedan od znakova kovida-19.

 Kako ističu stručnjaci jedan deo zaraženih najverovatnije će razviti blažu kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju, međutim u teže simptome se ubraja teško ili otežano disanje, gubitak daha, bol u grudima i problem sa pokretanjem tela.

 U slučaju težih simptoma obavezno je se javiti lekaru kako bi se dobila adekvatna terapija.

(Izvor: Večernje novosti)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Posle 21 godine, u Srbiji je jutros ponovo došlo do "pomračenja Sunca", koje se naziva prstenastim pomračenjem i nije škodljivo ukoliko se posmatra uz korišćenje zaštite.

Kako je već najvljeno, a po važećem Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, za nepoštovanje protivpandemijske mere, kao što je obaveza nošenja maske, predviđena kazna za pojedinca je od 20.000 do 150.000 dinara.

U Srbiji je zbog izlivanja reka i poplava u 15 opština na snazi vanredna situacija. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva, poplavljena su brojna domaćinstva, stotine građana je evakuisano, a dve osobe vode se kao nestale.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone