Сутра почиње изградња фабрике швајцарске чоколаде у Новом Саду: Вучић на постављању камена темељца!

chocolate-1335360_960_720

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра свечаном постављању камена темељца за изградњу нове фабрике компаније "Бари Калебаут" (Баррy Цаллебаут), водећег светског произвођача висококвалитетних чоколада и какао производа, у Новом Саду.

Догађај ће почети сутра у 9 сати, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике
Уговор о средствима подстицаја за инвестицију швајцарског произвођача чоколаде и производа од какаоа потписан је крајем септембра 2019. године у Новом Саду.

Фабрика ће, како је најављено, бити изграђена на регионалном путу М-7 према Зрењанину, а упослиће стотину људи и почети производњу 2021. године.

Антоан де Сент-Африк, главни извршни директор компаније, навео је раније да ће фабрика у Новом Саду представљати регионални центар из ког ће "Бари Калебаут" снабдевати чоколадом тржишта југоисточне Европе.

Планирано је да фабрика има почетни производни капацитет више од 50.000 тона годишње и да укупан обим инвестиције током петогодишњег периода достигне 50 милиона евра (56,7 милиона швајцарских франака).

На свечаној церемонији постављања камена темељца, поред Вучића, обратиће се главни и извршни директор компаније Антоан ДЕ СЕНТ-АФРИК (Антоине де Ст-Африqуе), генерални директор Стојан Кемера, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Председник Србије Александар Вучич рекао је да је захвалан пензионерима који су извукли Србију из кризе, и да је Влада донела одлуку да укине Закон о привременом смањењу пензија, који је био на снази од 2014. године.

Пет лица српске националности са Косова ухапшено је у рејону Гњилана, потврдила је Косовска полиција.

Пресудом Прекршајног суда у Београду министар одбране Александар Вулин осуђен је као одговорно лице у Министарству одбране – Војнобезбедносној агенцији (ВБА), које Црти није одговорило на захтеве упућене по Закону о приступу информацијама од јавног значаја.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета