Stigao ODGOVOR MINISTARSTVA na optužbe ĆERKE DR LAZIĆA

cerka-lazica

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Nina Vujošević, ćerka dr Miodraga Lazića, čuvenog ratnog hirurga iz Niša koji je preminuo 14. aprila od virusa korona, podnela je prijavu protiv lekara R. J. i D. Lj, zbog nesavesnog lečenja njenog oca. Iz Ministarstva je danas saopšteno da je vanredni inspekcijski nadzor utvrdio da propusta u lečenju ipak nije bilo.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Kliničkom centru Niš izvršen vanredni inspekcijski po prijavi Nine Vujošević, a komisija je utvrdila da nije bilo propusta.

Kliničkom centru je naloženo da organizuje i izvrši vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dr Miodraga Lazića.

Provera je izvršena i komisija je mišljenja da u slučaju lečenja doktora Lazića nije bilo propusta, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja na pitanje RTS-a da li je izvršena kontrola.

Pored toga, naložena je i vanredna spoljna provera kvaliteta stručnog rada.

(Izvor: Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Požega je poslednji u nizu gradova u Srbiji u kojima je, zbog koronavirusa, proglašeno vanredno stanje.

Zbog obilnih padavina, danas je za manje od 7 sati palo skoro 30 litara kiše po metru kvadratnom, a proglašena je redovna odbrana od poplava na Kolubari i Obnici u Valjevu.

Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, која је подржала одржавање такозваног Омладинско-патриотског кампа на Златибору који је полиција забранила, саопштио је да организатори „неће одустати од његовог одржавања и да се нада да ће тај камп постати традиционалан“.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone