STANARI POŽEŠKE DOBILI BITKU ZA PARKIĆ posle bagera, policije, protesta i rasprava (VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen

Danas je, na radost stanara ulice na Banovom brdu, potpisan protokol kojim je okončan spor između stanara Požeške 158-160 i investitora kompanije „Niva bildinga” oko izgradnje zgrada na zelenoj površini.

Protokol je potpisan od strane zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića, predstavnika stanara, kao i investitora.

Kako se navodi, konačno je završena agonija stanara Požeške 158-160, kao i investitora kompanije „Niva bilding”, jer već godinu dana traje rasprava oko toga da li bi trebalo i da li je moguće graditi na parcelama koje su predmet neslaganja.

Zamenik gradonačelika je istakao da se Grad Beograd obavezao da će u najkraćem roku, odnosno na prvoj septembarskoj sednici Skupštine grada pokrenuti postupak za izmenu urbanističkog plana, odnosno za izradu novog plana detaljne regulacije, koji će izraditi Urbanistički zavod Beograda na inicijativu Opštine Čukarica.

-Mi zavisimo od naknade za gradsko građevinsko zemljište koju oni plaćaju, a od te naknade gradimo i ovaj park, puteve, vodovod i kanalizaciju, a s druge strane moramo i da nađemo način da podignemo komfor života- dodao je Vesić.

Predstavnik stanara Saša Simić zahvalio je Gradu Beogradu i rekao da svi problemi mogu da budu rešeni ukoliko za to postoji volja.

-Za nas je ovo velika pobeda i želim da zahvalim i svim građanima koji su učestvovali u odbrani ovog parkića. Zahvaljujući Gradu Beogradu oslobođeni smo velikog pritiska- rekao je Simić.

Oglasio se i Ninoslav Adžić koji je takođe zahvalio Gradu na, kako je rekao, vrlo korektnom i izuzetno kompromisnom rešenju.

-Nijednog trenutka nismo imali nameru da ugrozimo opšte dobro, već smo se držali procedure koja je očigledno recidiv raznih društvenih promena, pa se i namena tog zemljišta menjala. Naša namera je bila da na legalan način izgradimo stanove i tako dođemo do svog interesa-rekao je Adžić.

(Glas javnosti/Beoinfo)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета