Srbija od Unicefa dobila više od 100 hiljada maski

uunniicceeff

Izvor: Pixabay

U Srbiju je danas stigao prvi deo zaštitne opreme koju je Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), uz podršku partnera iz privatnog sektora i pojedinaca, obezbedio za zdravstveni sistem u Srbiji za borbu protiv epidemije korona virusa.

UNICEF je saopštio da je dostavljeno 1.600 „skafandera“, 9.000 maski N95, 100.000 hirurških maski, 25.000 zaštitnih ogrtača, 5.200 zaštitnih kecelja, 72.000 hirurških rukavica i preko 5.300 vizira.

Kompanije čije donacije su omogućile nabavku opreme koja je danas stigla u Srbiju su: Eurobanka, Telenor fondacija, „Steel Impex“, „Nova Communications“, „Vega IT Sourcing doo“, Sberbanka i Tajfun Hil.

„Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu, i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo“, rekla je Ređina de Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Istakla je da je „poslovna zajednica pokazala istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu“.

„Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji“rekla je De Dominićis.

U prethodnoj turi, taj fond Ujedinjenih nacija je, uz pomoć drugih partnera iz privatnog sektora i UNICEF-ove ambasadorke za Srbiju Ane Ivanović, već isporučio medicinsku opreme i respiratore Srbiji.

Izvor: Nova

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tekst za pesmu "Sedi kući i savi se", kojom se građani pozivaju da poštuju mere Vlade Srbije i Kriznog štaba koje se odnose na prevenciju širenja virusa korona, napisao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас косовске Србе да не ступају у такозвану војску Косова, чије се формирање најављује до краја године.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone