SRBI SE MANJE KREĆU ZBOG KORONE, a evo gde se najmanje zadržavaju!

Beograd Tanjug 2

Foto: Tanjug

U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog korona virusa i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj Gugla o kretanju stanovništva.

Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je Gugl objavio, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta.

Guglov izveštaj o kretanju stanovništva koji je nedavno objavljen i dalje pokazuje za Srbiju veliku razliku kretanja u odnosu na mesece tokom zime.

U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine.

Najveći pad je vezan za radna mesta i stanice javnog prevoza, a smanjeno je i kretanje u odnosu na sredinu maja, kao i u poređenu sa prvim danima juna.

Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, ana radna mesta 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

Inače, na spisku je 131 zemlja, a u prvom krugu, Srbija je izostala iz analize, koja je naknadno dopunjena.

(Izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uspostavljanje sistema "Amber alert" u Srbiji dobija dodatnu podršku - Fondacija "Tijana Jurić" kao inicijator ove ideje radi na saradnji sa Fondacijom "Novak Đoković" kako bi se kampanja uspešno sprovela.

Koliko su Vasojevići cijenili i poštovali Kralja govori podatak o tome da je, 9. oktobra 1934., kada je ubijen, ''plakala cijela Limska dolina''. Bilo je i crnih barjaka na pojedinim kućama, a mnogi su crnogorske kape sa četiri ocila nosili sa crnim florom. Vasojevići su bili duboko svjesni koga i šta gube... ''

Kovid će proći izborićemo se sa njim, ali ovo društvo boluje od mnogo težih bolesti, napisao je na svom Fejsbuk profilu Nikola Bogosavljević, ortoped koji radi na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone