SPREMITE PLATU I VIŠE: Pare mogu da vam uzmu na svakom koraku ... i ne nisu lopovi!

Foto: Unsplash/ Ilustracija

Nemar, nepžnja ili nešto drugo, tek ako izađete na primer, da se vidite s prijateljima možete se provesti kao "bos po trnju". Ukoliko u žubri odlučite da pređete ulicu van pešačkog prelaza i pri tom koristite mobilni telefon i imate slušalice na ušima, platićete paprenu kaznu, a ako posle svega odlučite da zapalite cigaru, bolje nemojte jer će vam sigurno pozliti.

 

Pešaci koji pređu ulicu van pešačkog prelaza ili to urade na crveno svetlo moraju da plate 5.000 dinara. Ako to urade u prisustvu maloletnog deteta kazna je od 15.000 do 30.000 dinara. Korišćenje mobilnog telefona na pešačkom prelazu može da vas košta 3.000 dinara, a ako je sa vama dete, kazna iznosi od 6.000 do 12.000 dinara.Za pušenje u javnom prevozu, kao i u bilo kojem zatvorenom prostoru, ili javnom prostoru u kojem je pušenje zabranjeno, moraćete da platite kaznu od 5.000 dinara.

Policija motri na svakom ćošku, pa svi oni koji ne plate parkiranje u zoniranim delovima grada, odnosno im istekne vreme, moraće kao i do sada da plate kaznu ili dnevnu parking kartu od 1.870 dinara. Ukoliko je plate u roku od osam dana imaju 50% popusta – 935 dinara.

Kazne ako vas "ulovi" "Oko sokolovo" su od 5.000 do 25.000 dinara. Najblažu će platiti oni koji se parkiraju na trotoaru, a ne ometaju kretanje pešaka ili u sporednim ulicama gde vozilo ne ometa saobraćaj ali je na kolovozu. Najdrastičnije od 25.000 su ako je vozilo parkirano na pešačkom prelazu, tramvajskim šinama i zelenim površinama.

Po tropskim vrućinama skoro da ne možemo zamisliti uobičajeni dan bez klima uređaja. Međutim, ako vam klima kaplje na ulicu preti vam kazna od 5.000 dinara. A isto toliko može da vas košta i ako je bučna pa remeti kućni red.

Za nepoštovanje kućnog reda takođe vam preti kazna od 5.000 dinara. Tu spadaju remećenje kućnog reda, odnosno buka, pušenje na stepeništu i u hodniku, trešenje stoljnjaka kroz prozor...

Za pušenje u javnom prevozu, kao i u bilo kojem zatvorenom prostoru, odnosno javnom prostoru u kojem je pušenje zabranjeno, moraćete da platite kaznu od 5.000 dinara.

Ukoliko ne budete nosili masku u javnom gradskom prevozu, kao i u svim zatvorenim objektima (prodavnicama, apotekama, pekarama, gradskim službama...) preti vam kazna od 5.000 dinara.

A šlag na tortu, je vožnja bez karte u gradskom prevozu u Beogradu, koja košta 10.000 dinara.

(Glas javnosti/ Telegraf)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета