Šest meseci za potvrdu optužnice protiv Tačija

Foto: Wikipedia

Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu (Sud za ratne zločine OVK) imaju rok od šest meseci za donošenje odluke o potvrđivanju optužnice protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija i drugih okrivlejnih za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji.

Ukoliko optužnica bude potvrdjena, istog momenta bi trebalo da bude izdat i nalog za njihovo hapšenje, jer bi oni sudjenje morali da sačekaju u pritvoru, rekao je za Tanjug pravni zastupnik žrtava pred Specijalizovanim većima Dragoljub Stanković.

Takođe, kako je dodao, tada će se birati advokati, pravni zastupnici žrtava, formirati tim za odbranu, a sudsko veće će zakazati početak sudjenja.

 Stanković, koji je penzionisani zamenik sprskog tužioca za ratne zločine podseća da su Tači i Veselji bili su ključne ličnosti takozvne "dreničke grupe" OVK.

- Veselji je bio član njihove tajne službe, a Tači glavni za sever Albanije, koja mu je dala teritoriju za obuku i snabdevanje oružjem. U svakom kampu za obuku postojali su zatvori u koje su ododjeni zatvorenici sa KIM, naveo je Stanković.

(Izvor: Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета