Рад и учење у четири зида због корона вируса

Rad od kuce_Startit

Фото: Startit

Школе и компаније почеле су да раде од куће због пандемије корона вируса, а број апликација за образовање и састанке значајно је порастао.

Настава за ученике основних школа емитује се на каналу РТС 3, а за ученике гимназија и средњих стручних школа на платформи РТС Планета, у одељку mojaskola.gov.rs на којој су постављени задаци и материјали за сваку наставну јединицу.

Распоред емитовања наставе налази се на сајту rasporednastave.gov.rs, којем се може приступити и преко сајта Министарства просвете и матичне школе; контакт центар Министарства просвете на броју 011/7350557, доступан је у периоду 08 – 18 часова, за сва питања у вези са учењем на даљину. Обезбеђена је и Вибер заједница Моја школа, преко адресе: https://vb.me/MojaSkola. Сви мобилни оператери ће проток интернета за РТС Планету учинити бесплатним, да би ученицима омогућио неограничен и несметан приступ наставном садржају.

Рад од куће и велики број отказаних догађаја, као и праћење онлине наставе, подигли су потражњу одговарајућих софтвера. Због рада од куће, препоручује се да чак и фирме са високим ВПН системом, купе више корисничких лиценци или да побољшају капацитет сервера, како би их користили одједном.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema prvim preliminarinim rezultatima Republičkog zavoda za statistiku u Republici Srbiji je u 2019. godine rođena 341 beba više u odnosu na isti period u 2018. godini.

U ovom trenutku je nemoguće govoriti o broju oporavjenih koji su bili na respiratorima, ali ono što je poznato jeste da se oporavljaju mlađe osobe bez pridruženih bolesti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Staroj Pazovi skladište medicinske, u kome su respiratori, zaštitna oprema - hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri...

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone