Pronađen mrtav poslednji Srbin u Dečanima

330px-Manastiri_i_Decanit_2

Foto: Wikipedia

U Dečanima je danas pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.

Ovu informaciju potvrdio je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić. Iguman Sava je rekao da je Ćirić poslednjih meseci bio lošeg zdravlja, a da će ga sahraniti dečanski monasi na pravoslavnom groblju koje se nalazi u blizini manastira.

Telo Boška Ćirića je danas u poslepodnevnim satima prebačeno u Klinički centar u Prištini gde će biti obavljena obdukcija.

Ćirić je rođeni Dečanac, a svoj zavičaj je morao da napusti u junu 1999. godine. Vratio se pre desetak godina i prve tri godine, dok nije povratio stan u centru varoši, boravio je u dečanskom manastiru. Albanci su ga poštovali i nikada nije imao problem zato što je Srbin.

Ćirićev nestanak su policiji sinoć prijavili njegovi prijatelji, pošto se nekoliko dana nije javljao na telefon. Uz sudsko odobrenje i u prisustvu Unmika i Kfora, u Ćirićev stan su provalili vatrogasci i njega zatekli mrtvog na podu. Telo je već bilo u fazi raspadanja.

(Izvor: Direktno.rs)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dramaturg Željko Hubač iznenađen je postupcima "licemernih" ljudi "Bez dlake na jeziku, mnogi su voleli da ga napadaju. S posebnim užitkom su to činili oni koji danas ucveljeni žale za njim".

Nakon sletanja iz Frankfurta u Beograd, smešteni u internat VG u Beogradu

Od uvođenja vanrednog stanja veći broj đaka ima teškoće da zaspi, deca kasnije ležu, ali i kasnije ustaju. Više vremena provode uz telefone i kompjutere nego u redovnim okolnostima, što je posledica i promenjenog formata nastave i učenja.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone