Profesor Tiodorović otkrio kada možemo očekivati kraj epidemije

dr-tiodorovic

Profesor Branislav Tiodorović otkrio je nakon sednice gradskog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19 održane u Vranju kada će moći da se kaže da je epidemija završena.

Tiodorović je istakao da je, kako bismo rekli da je epidemija uspešno završena, neophodno da u narednih desetak dana ne bude novoinficiranih.

- Moramo apelovati na građane da koriste zaštitne maske, dodao je on.

Pored njega, okupljenim medijima obratila se i doktorka Darija Kisić Tepavčević:

- Vranju i Leskovcu imamo nešto veći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva, isključivo vezanih za širenje infekcije u okviru određenih radnih kolektiva i porodičnih kontakata. Najveći broj  potvrđenih slučajeva ili nema nikakve simptome ili se radi o blagoj kliničkoj slici. Ono što treba da se istakne je da se odmah adekvatno reagovalo i da je obustavljen rad u pomenutim fabrikama u cilju sprečavanja širenja bolesti. Nadamo se da će u vašem gradu u narednom periodu  doći do postepenog pada broja obolelih i da idemo ka gašenju epidemije u našoj zemlji, istakla je ona.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da su svi zaraženi radnici uzorkovani i pod nadgledom:

- Nadam se da ćemo u narednom periodu širenje virusa staviti pod kontrolu, završio je Milenković.

 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ceo hrvatski vrh je prisustvovao komemoraciji povodom 75 godina od proboja logoraša u Jasenovcu. Srpsku Vladu predstavljao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević

Komunalni radnici će od danas ulice prestonice čistiti brže i efikasnije uz pomoć novih, modernih elektro-trotineta koji su opremljeni sredstvima za čišćenje, ali i pranje pešačkih zona.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone