Potpuna zbrka oko završetka školske godine: Šalju kontrolne, a đaci na "raspustu"

onlie nastavaaa

foto: time.rs

Škole obavestile đake da će gradivo učiti do 16. juna, umesto do petka. Roditelji ogorčeni, u Ministarstvu tvrde da nastava nije obavezna

DRAGA deco, ovo je naš poslednji čas onlajn nastave - ovim rečima oprostili su se u petak predavači koji su dva i po meseca na televiziji držali nastavu đacima osnovnih i srednjih škola. Iako su roditelji očekivali sličnu "odjavu" i od nastavnika koji su putem platformi slali lekcije, to se nije dogodilo. Naprotiv, sačekalo ih je iznenađenje - deci i roditeljima stigle su poruke da će se onlajn nastava držati do 16. juna, uprkos tome što su prosvetne vlasti tokom protekla dva i po meseca govorile da se nastava završava 29. maja, a da u junu posla imaju samo oni koji hoće da poprave ocene i maturanti.

 
Međutim, roditelji su poslednjih dana dobijali poruke od nastavnika mnogih škola u kojima piše da je završena TV nastava, ali ne i onlajn nastava, te da će nastaviti da šalju lekcije i zadatke.

Na pitanje da li gimnazijalci od ponedeljka imaju nastavu, Aleksandar Markov, iz Foruma beogradskih gimnazija, kaže:

- To je pitanje od milion dolara. Ako slušate izjave ministra u poslednja dva meseca - nemaju. Međutim, ispada da to i nije baš tako. Mi smo dobili dopis koji je "i ovamo i onamo", pa su ga svi protumačili da treba i dalje da se radi. To je skandalozno.

Saznanje da će onlajn nastava, umesto do 28. maja, trajati do 16. juna izavalo je ogorčenje roditelja.

- Sve sam organizovala prema najavama da letnji odmor počinje 1. juna, htela sam da pošaljem decu na selo, a ja da počnem da radim. U maju smo i ja i muž iskoristili odmore kako bismo s decom pratili nastavu. Ovo mi je poremetilo sve planove - kaže majka J. S., čija ćerka ide u treći razred, a sin je prvačić. - Nama je bilo rečeno da deca nemaju uskršnji raspust i da imaju dve radne subote upravo zato da bi mogli da se raspuste 1. juna. Ne znam ni ko će da ih čuva ni kako će da prate lekcije koje učiteljica šalje putem "Vajbera".

Nastavnici u višim razredima osnovne škole i srednjim školama najavili su i onlajn kontrolne zadatke i provere znanja.

- Moje dete u jednoj beogradskoj gimnaziji 5. juna ima kontrolni iz informatike - kaže nam jedna majka.

Druga mama iz Zrenjanina, koja ima troje školaraca, rekla nam je će njena kćerka u gimnaziji i druga u osnovnoj školi u junu imati kontrolne zadatke.

Novosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kon je najavio i relaksaciju mera od sledeće nedelje i početak rada pijaca u zatvorenom, fitnes centara, teretana i frizerskih salona.

Ministarstvo odbrane pozvalo je 60 građana koji su civilno služili vojsku na radnu obavezu od minimalno sedam dana u vojnozdravstvenim ustanovama u Beogradu i Novom Sadu, u kojima će biti smešteni oboleli od virusa korona.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić i ministar zdravlja, Zlatibor Lončar danas su posetili Novi Pazar kao jedno od žarišta usled epidemije korona virusa. Umesto pozdrava, grupa lekara i medicinskih radnika, im je u znak protesta, okrenula leđa tokom njihovog obraćanja.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone