Posle govora mladih, ispred Skupštine debata! Radulović se rukovao sa Obradovićem! (VIDEO)

Protest-tanjug-1

Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

U Beogradu, Nišu, Čačku i Zrenjaninu počelo je okupljanje građana koji na ulice izlaze nezadovoljni aktuelnom vlašću i merama koje država preduzima u borbi protiv koronavirusa. U Novom Sadu bez protesta, okupila se mala grupa mladih. I u ostalim gradovima je prisutno mnogo manje građana neko prethodnih dana.

 -Ovo večeras je bio pravi narodni parlament. Ne zaboravite ove proteste organizuje Aleksandar Vučić. On je najbolja pozivnica za protest”, rekao je Boško Obradović. Demonstranti su se podelili u tri grupe, jedni okupljeni oko lidera Dveri, druga grupa nešto manja oko Saše Radulovića, dok ispred same skupštine na platou je Srđan Nogo sa svojim pristalicama. Ima i onih građana koji su samo u prolazu. Na protestu nema incidenata, ni skandiranja, a bile su samo dve zastave – srpska i kolumbijska na je napisano ime republičke tužiteljke Zagorke Dolovac.

Okupljeni demonstranti razgovaraju sa liderom Dveri Boškom Obradovićem iznoseći svoje predloge za rešenje političke situacije i budućih koraka opozicije. U jednom trenutku prišao je Saša Radulović koji se rukovao sa Obradovićem, što  su prisutni pozdravili aplauzom.  “Nama je cilj da sve vratimo na onaj osnovni politički zahtev – novi izbori”, rekao je okupljenima Obradović.

-Ne trebaju nam stranke”, poručio je učesnik protesta Nemanja Panović koji se u jednom trenutku obratio okupljenim demonstrantima. On je sa žardinjere, improvizovane govornice, rekao da je mnogo ljudi ostalo u kući jer moraju da rade i da ćute! . “Ja ne želim da ćutim!, rekao je on.

Demonstranti su ispred Narodne skupštine razvili transparent na kojem piše “Stop policijskom nasilju”.

U masi na platou probijaju se i prodavci koji hoće da zarade prodajući hlade sokove i pivo.  Građani Niša šetaju već sat vremena centralnim gradskim ulicama u znak protesta. Nakon blokiranja kružnog toka u Ulici cara Dušana nastavili su Obrenovićevom ulicom ka Gradskoj kući, gde se očekuje da završe protestno okupljanje.

Demonstranata i dalje ima nekoliko stotina na platou ispred skupštine. Desno orijentisane grupacije su smeštene bliže stepeništu, dok je, uslovno rečeno, građanski deo više stacioniran ka Pionirskom parku, više se drži po strani i ponaša kao posmatrač. Policija gotovo da nije prisutna, pozicionirani su i dalje u Kosovskoj ulici, a u Takovskoj ulici saobraćaj se potpuno normalno odvija.

(Izvor: Nova.rs)

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epidemiološka situacija u Leskovcu je nestabilna, a prema rečima direktora Opšte bolnice u Leskovcu Nebojše Dimitrijevića, situacija u tom gradu je gora nego pre četiri meseca. On je naveo da je zbog korona virusa hospitalizovano 117 pacijenata, od kojih je čak 20 primljeno juče.

Više od 60 odsto zaposlenih u državnoj administraciji i u lokalnim samoupravama radi od kuće, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i navodi da je zaposlenima koji su u izolaciji ili samoizolaciji obezbeđen pun iznos plate.

Секретаријат за јавни превоз затражио је да се у возилима јавног превоза у Београду појачају мере чишћења и одржавања хигијене, што подразумева свакодневну појачану дезинфекцију унутрашњости возила, возачке кабине, рукодржача, валидатора и седишта.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета