Sajam

Foto: Ministarstvo odbrane

U Hali 1 Beogradskoj sajma, gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak pacijenata sa lakšim simptomima zaraze virusom korona, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za takva karantinska mesta i bolnice, saopštilo je Ministarstvo odbrane i dodalo da na sajmu ima tople vode za tuširanje.

Ministarstvo ističe i da je to u nedelju, posle detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata, potvrdio i zaštitnik građana Zoran Pašalić. Vojska Srbije u Hali 1 uredila je prostor za smeštaj, za obedovanje i gledanje televizije, za verske potrebe, na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa, a obezbeđeni su i tuševi i topla voda, navodi se u saopštenju. Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad. Ministarstvo je na svom sajtu objavilo i jelovnik za ovu nedelju.

U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom i spoljna dezinfekcija površina na sajmu. 


Iz privremene bolnice na beogradskom Sajmu, rezervisane za pacijente sa blagim simpotomima koronavirusa, na kućno lečenje otpušteno je 18 pacijenata, a trenutno je smešteno njih 49. Na Sajmu se nalazi 39 muškaraca i 10 žena. Najmlađi pacijent na sajmu ima 10 godina, potvrdio je državni sekretar u ministarstvu zdravlja, Berislav Vekić.

Kako je rekao, dete nije htelo da se odvaja od majke, iako su oni prvobitno hteli da ga smeste u KBC Dragiša Mišović.

 

Izvor: Nedeljnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zaštitni znak Rio de Ženeira, statua Hrista Spasitelja, poneo je stetoskop i beli mantil u znak zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima sveta koji se bore protiv epidemije korona virusa.

Virus korona nije toliko zarazan kao drugi poznati virusi, mnogo manje nego virus malih boginja ili nešto manje zarazan nego što je to virus gripa, izjavila je danas zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ppopuštanja mera izolacije koje podrazumevaju skraćenje policijskog časa, otvaranje zanatskih radnji i šetnje za penzionere

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone