Pacijenti sa Beogradskog sajma stigli u Novi Pazar

bolnicaunp

Izvor: You Tube, print screen

U improvizovanu bolnicu u Novom Pazaru danas su sa Beogradskog sajma stigli pacijenti sa lakšom kliničkom slikom koji su oboleli od korona virusa, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

On je na Fejsbuku napisao da se pacijenti osećaju dobro, a da će o njima brinuti lekari i medicinsko osoblje.

“Ova bolnica ima odlične uslove za lečenje pacijenata sa blažom kliničkom slikom. Iz ovoga možemo i moramo izaći zajedno, odgovorno i displinovano, jer čuvajući sebe čuvamo i naše najmilije”, napisao je Biševac.

Rukovodilac privremene bolnice koja se nalazi u Medicinskoj školi “Dva heroja” Faruk Pašović rekao je da su sve preporuke i standardi Ministarstva zdravlja poštovani i da u okviru objekta postoje tri zone.

“Zelena zona je potpuno čista i bezbedna. U crvenoj se nalaze pacijenti i strogo ćemo voditi računa da ne dodje do ukrštanja prljavih i čistih puteva. Žuta zona je prelazna, tampon zona”, rekao je Pašović.

On je istakao da će u bolnici raditi šest lekara i 12 medicinskih sestara i tehničara, rasporedjenih u tri smene, tako da će pacijenti biti pod neprestanim nadzorom.

Škola se nalazi u krugu Zdravstvenog centra i uz pomoć Vojske Srbije, brojnih donatora i volontera za dva dana je pretvorena u improvizovanu bolnicu.

Izvor: Nova

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je će države, u kojima neki nevin Amerikanac umre u zatvoru zbog koronavrisua, snositi posledice.

Meteorološki servis Aku veder objavio je prognozu za predstojeće leto, prema kojoj će u Evropi biti veoma toplo.

Premijerka Ana Brnabić najavila je pokretanje nacionalne kampanje lečenja krvnom plazmom izlečenih ljudi, čime se simbolično ulazi u sledeću fazu borbe.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone